İnsanlar kendilerinde değişiklik olmasını istediği zamanlarda direkt saç boyatmaya yönelebiliyorlar.

Mutlu veya mutsuz olsun kişi kendini daha iyi hissetmek istiyor. Bunun içinse dış görünüşünü değiştirmekle başlıyor. Kimi saçlarını kestirirken kimi saçlarını uzatmak istiyor. Kimi ise saçlarını boyatmaya yöneliyor.

Birçok saç rengini deneyerek kendine en yakıştırdığı saç rengini seçenler ise zamanla saçlarının ne kadar yıprandığını fark etmeyebiliyor. Saçları yıpranan kişiler ise eski sağlıklı saçlarına ne kadar dönmek isteseler de bu durum onlar için zor olabiliyor. Bazı insanlar saç boyalarının yan etkilerini bilerek ise saç boyatmaya pek yanaşmıyor.

Saç boyaları zararlı mıdır diye düşünen bir kesim de vardır. Evet saç boyaları her ne kadar zararlı olsa da sağlıklı saç boyaları arayan kişiler de vardır. Saçlarını sık sık boyayan kişiler bir süre sonra saçlarının ne kadar zayıfladığını ve eski gücünü kaybettiğini fark edecektir. Saçları boyamada sıklık derecesi ne kadar artış gösterirse saçınız kimyasallara o kadar maruz kalmış olur. Bu da saçlarınızın eski parlaklığını ve ışıltısını, gücünü kaybetmesine neden olabilir.

Saç boyaları ise saçınız dışınızda cildinize de zarar verebilir. Saç boyarken ise eldiven takmaya özen göstermek gerekir. Saçlarınızın boyanmasında bir süre sonra mat, kırılgan bir hale görülür.