Günümüzde çoğu ilişkiler kurtarılamayacak kadar yıpranmış bir haldedir. Kişiler yıprandıklarını bazı durumlarda fark eder hale gelirken kimisi ise bunu görmezlikten gelmeye devam eder ve yıpranmaya devam eder.

Kötü ve yıpranmış giden bir ilişki hayatınızı olumsuz etkilediği kadar sizi de kötü etkiler. Sürekli kavgaların yaşanması ise kişinin depresyona girme sürecini hızlandırır.

İlişkinizde siz partnerinizi görmek istedikçe onun ise başka kişilerle vakit geçirmesi ve size zaman ayırmaması yıpranan ilişki de artık sizi görmek istememesine işaret olabilir. Çünkü karşılıklı bir sevgide partnerinize zaman yaratır ve onu sürekli görmek istersiniz.

Bir ilişki de partnerinizi çok sevmek onu olduğu gibi kabullenmek haline de gelir. Partnerinizin sizin için değişmesini beklemek yanlış bir harekettir. Çünkü siz onu olduğu gibi hayatınıza aldınız. Bir ilişki de ise ilişkinin ilk başlarında hissettiğiniz gibi mutlu ve enerjik hissiniz gitmiş yerine bunalmış veya bir girdapta gibi hissediyorsanız bu ilişkiyi bitirmek sağlıklı bir davranış olacaktır.

Hayatımızda ve günlük yaşamımızda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Bu durumda ise yaşanılan zorluğu gidip partnerimize anlatmak ihtiyacı hissederiz. Ama yıpranmış bir ilişkide ilk partnerinize değil de bir başka kişiye gidiyor iseniz bu ilişkinin yolunda gitmediğine işaret eder.

Karşılıklı bir ilişkide tartışma çıkmadan ve kavga etmeden anlaşabilmek çok önemlidir. Bir kavga esnasında yükselmek yerine sakinleşmeyi beklemek ve birbirini anlayabilmek ilişkinin devamı için sağlıklıdır. Küçük konulardan bile karşılıklı kavga çıkarmak ise doğru bir davranış değildir.

Tek taraflı bir ilişki yürütüyor, partneriniz sizden bir şeyler yapmanızı bekliyor ama kendisi bir çaba göstermiyor ise sağlıklı bir ilişkide değilsiniz demektir. Dengeli, huzurlu ve sağlıklı bir ilişki için her iki kişide eşit olduğunu ve eşit çabalar harcaması gerektiğini bilmeliyiz. Partneriniz başka davranıyor ve ilişki için çabalamıyor ayrıca sizi takdir eden biri değilse yolları ayırmak sağlıklı olabilir.