Çoğu kişide görülen horlama bazı kişileri rahatsız ederken çevresindeki insanlarında uyumasını zorlaştırmaktadır. Horlama çoğu kişinin yatış pozisyonuna göre olsa da bunun bir diğer sebebi ise yorgunluktan kaynaklanmaktadır. Yorgunluğun dışında uykusuzluk yaşayan kişiler, kullanılan bazı ilaçlarda horlayan kişilerin daha fazla horlamasına sebep olur. Kişinin uyku sırasında geniz bölgesinde yer alan kısım gevşemeye başlar ve bu da kişinin nefes alıp vermesini güç duruma sokar. Yumuşak dokuların titreşmesiyle de horlama medyana çıkar.

Horlama yaşayan kişiler yeterince oksijen alamaz. Bunun sonucunda ise kişi sabahları yorgun, halsiz ve uykusuz olarak güne başlar. Çoğu kişi farkında olmadan horladığını anlamaz ve söyleyen kişilere de inanmak istemez.

Horlama uyku pozisyonun değişmesiyle, yüksek yastık ile yatmak, kişinin fazla kilolarını vermesi ile horlamanın bir miktar önüne geçilebilir. Horlama geçmemesi durumunda ise bir uzman ile mutlaka görüşülmelidir.  Kişinin horlama yaşaması ile de uyku kalitesi bozulur hale gelir.