Baş dönmesi oldukça yaygın bir durumdur ve sıkça şikayet edilende bir durumdur.
Baş dönmesinde bunu hastalık olarak algılamamlıyız. Strese girmekte bir baş dönmesi nedeni olabilir.
Heyecanlanmak, strese girmek ya da herhangi bir psikolojik rahatsızlıkta baş dönmesi gibi sonuçlarla karşılaşılabiliyor.
Baş dönmesi eğer uzun soluklu devam ediyor ise bir uzman ile görüşülmesi gerekir.
Denge kaybı ile ortaya çıkmakla beraber ciddi bir hastalıktır.
Ani hareket, uzun süre sıvısız kalmak, yoğun stres altında kalmak, alkol tüketimi gibi nedenler baş dönmesine neden olabilir.
Baş dönmesi denildiği zaman akıllara vertigo gelmektedir. Vertigo’da kişi oturduğu yerde bile sallanma ve denge kaybı yaşamaktadır.
Vertigo’da denge hissinin değişmesiyle birlikte düşme riski de artar. Vertigo bu yüzden ciddi bir hastalık olarak görülebilir.
Vertigo sosyal hayatıda etkilemekle birlikte kişinin günlük faaliyetlerini gerçekleştirememesine neden olabilir.
Normal günlük hayatına devam eden kişide bir anda oluşmasıyla birlikte bir anda dengesini kaybetmesi ve çevresindeki olan kişilerden yardım istemesi gerekir. Çünkü yere yığılma gibi fonksiyonlar gelişebilir.
Otururken dahi sallanmaya neden olan vertigo zor bir hastalıktır. Bir anda oluşmasıyla kişinin hayatını zorlaştırabilir. Kişi şimdi acaba başım dönecek mi hissiyle düşünebilir. İçinde korkuları oluşur ve sosyal çevreye karışmak istemeyebilir. Kendisinin baş dönmesi korkusuyla panik olmasıyla çevresini de huzursuz edeceğini düşünür.