Ankara’da havalar uzun süre dengesiz bir şekilde ilerlerken bu hafta aniden yaz geldi. Geçen hafta üzerimizde ince bir mont varken, bu hafta güneş adeta yakmaya başladı. Bahar mevsimi ne ara gelip geçti? Sokakta yürürken neredeyse gölgelerin peşinden koşar olduk. Toplu taşımalarda cam açık bile nefes almak zor. Peki bu ay yaşanan sıcaklık artışını düşününce önümüzdeki aylarda ne yapacağız?

GERÇEKTEN DÖRT MEVSİM Mİ YAŞIYORUZ?

Eskilerden beri bize öğretilen ülkemizin dört mevsim yaşadığıydı. Kış yerini bahara bırakır, bahar da yavaş yavaş yaza merhaba derdi. Şimdi ise kıştan direkt yaza geçiyoruz. Üstelik bu sadece bizim ülkemize özgü bir durum değil, küresel ölçekte iklim dengesi ciddi anlamda sarsıldı. Ani sıcaklık artışları sağlığımızı da etkiliyor. Güneş çarpması, tansiyon sorunları, uykusuzluk ve yorgunluk artış gösteriyor.

Havaların bu ani değişimiyle birlikte alışkanlıklarımız da değişmek zorunda kalıyor. Bu değişim sadece bugünün değil, yarının da sorunu aslında. İklim krizinin son zamanlarda kendisini daha fazla hissettiriyor.

ERKEN GELEN YAZ DEĞİL; İKLİM KRİZİ

Kısacası, yaz bu yıl aniden geldi. Birçoğumuz buna hazırlıksız yakalandık. Ama biz hala onun ne anlama geldiğini tam olarak anlayamıyoruz. Bu beklenmedik yaz, bize sadece sıcak hava dalgalarını değil, aynı zamanda gelecek için atılması gereken adımları da haber veriyor.