Odaklanma sorununu günümüzde çoğunlukla bir çok kişi yaşamaktadır. Çevremizde bizi uyaran insanların artması görülür. Odaklanma sorunu ile birlikte kişinin hayatında bir düzensizlik oluşmaya başlar ve bu duruma zor adapte olunur.
Uykunun iyi alınmaması veya uykusuzluk, gün içindeki yorgunluk, düşüncelerin içinden çıkamamak, düzensiz beslenmek,stres, öfke altında olmak gibi nedenler odaklanma sorununu ortaya çıkarabilir.
Kafein,şeker gibi besinlere yönelip ilk zamanlara kişiyle iyi geldiğini düşünse bile bu aslında yanlış bir davranıştır. Çünkü bu kişinin bir şeye odaklanmasını ileri zamanda daha da çok arttıracaktır ve kafeinin bile fayda etmeyeceğini gösterir.
Kendimizi tek bir noktaya odaklayarak çevremizde olan ve etrafımızda gelişen olaylara dikkat kesilemeyiz.
Odaklanma sorunu yaşandığında kişinin günlük yaşam standartları hem zorlanır hem de başlanılan işlerini bitiremezler.
Unutkanlıkla birlikte yapacakları işleri unutmakla beraber odaklanma sorunu artış gösterir. Bir yandan ne unuttuğunu düşünürken diğer yandan yapacağa işe konsantre olup uygulayamaz duruma gelinir. İşlerini yarıda bırakıp tamamlayamadıkları görülür.
Düşünme olarak netliklerini kaybetmekle beraber yapacakları işleri karıştırarak odaklanma sorununa devam ederler.
Karşılıklı konuşmalarda karşıdaki kişiyi dinlemekte zorlanıp konuşmaya adapte olunmayarak dikkatin başka yöne kolayca kaydığı görülür.
Karmaşık işlerin içinde kafalarının işleri toplayamaması ve odaklanamaması ile birlikte gün içindeki görevlerini uygulayamazlar.
Etrafta olan kalabalık durumu ve etrafının çok gürültülü bir atmosfere sahip olması da kişinin odaklanma sorununu zorlaştırır.
Odaklan sorununun çözülmesi için kişinin meditasyon yapması, bulmaca çözmek gibi dikkatini toplayacak aktivitelere yönelmesi, düzenli uyku ve sağlıklı beslenmesi ile çözüm bulabilir.
Tabi ki bunun için kişi tedavi görmek isterse bir uzman ile görüşme sağlayabilir.