Bazı kültürlerde kadınların pantolon giymesinin normal karşılanması ama bazı kesimlerde ise bunun normal karşılanmadığı bir dönem olmuştur.

Genellikle kadınlar uzun etek giyerlerdi. Pantolon giyilmesinin kadınlar açısından eleştirel bir dönemi olmuştur. Hem dini açıdan tuhaf karşılanmış hem de sadece erkek giysisi olarak belirlenmiştir. Bu kadınların özgürlük anlayışını kısıtlayan bir dönem gibi gözükebilir. Kadınlar rahatlığı ve özgürlüğü açısından pantolon giymeyi istemişlerdir.

Kadınlar genelde pantolonları spor ve ev işlerinde giymişlerdir. Bunun rahatlığına alışmışlardır. Gündelik hayatlarında elbise giymek kadınlar için zor olmuştur. Çünkü kısıtlayıcı ve rahat hareket edememelerini sağlamıştır.

Kısa etek altına giyilen pantolonlarla kadınlar rahatlığına kavuşur hale gelmişlerdir. Bu pantolonlara çok karşı gelen olmuştur tabi ki.

  1. yüzyıl zamanlarında kadınların pantolon giymesi fikrine sıcak bakılmaya başlanmıştır. Artık kadınlarında pantolon giymesi ile birlikte kadın erkek güç eşitliğini simgeleyen bir hareket olmuştur. Erkek egemenliğine meydan okumak amacıyla pantolon bir yol olmuştur.


İlk kez ise Osmanlı Dönemi’nde kadınlar pantolon giymeye başlamışlar. Pantolon aslında şalvar olarak nitelendirilebilir. Tarlalarda çalışan kadınlar için pantolon daha kolay ve daha pratik bir çalışma alanı oluşturmalarını sağlamıştır.

Günümüzde ise pantolon giymek hiçbir sorun teşkil etmez. İnsanlar kendilerini nasıl rahat hissediyorlar ise öyle giyinebilme davranışı gösterirler.

'

'

'

'

'

'