Unutkanlık, yaşlılarda sık görülen bir durum iken artık gencinden çocuğuna herkeste görülen bir hastalık olmuştur.

Günlük hayatımızda unutkanlık sorunu ile sürekli olarak karşılaşır olduk ve bu durumun ne kadar önemli bir sorun olduğunun farkındayız. Anahtarlık ya da başka ufak tefek unutkanlıklar normal olarak karşılanabilir ama bunların sık sık tekrarlanması iyi olmayabilir.

Günlük hayatta yaşadığımız yoğunluklar, stresler ve kafa doluluğu yüzünden yapmamız gereken işleri unuturuz ve hata yapabilir duruma düşeriz. Zihinsel yorgunluk dediğimiz kavram unutkanlığa neden olur. Kişinin kendini bu kadar yormaması hayatı açısından daha sağlıklı olur. Unutmamam lazım diyerek beyne uyarı gönderme durumunda bile yaşanılan yoğunluktan dolayı bunu ihmal edebilme durumuna düşeriz.

Uykusuzluğunda unutkanlık yaptığı görülmektedir. Düzenli uyumak ve uykuyu almak kişi için önemlidir. Çünkü uyumadığı zaman yaşanılan uykusuzluk gün içinde yapılacak bir sürü hataya ve unutkanlığa sebebiyet verir. Uykunun dışında kişinin yaşadıkları dolayısıyla içine kapanması, depresyon gibi belirtilerde unutkanlık sonuçları doğurabilir. Az uyumak kadar çok fazla uyumanın da unutkanlığa sebep olduğu görülür.

Vitamin eksikliği durumlarında unutkanlık etki edebilir. Sağlıksız beslenme ile birlikte kişinin vitamin eksikliğinde bağışıklığının düşmesi ile unutkanlıklarda ortaya çıkabilir.

İnsanların çoğu Alzheimer hastalığından endişe, korku duymaktadır. Bir an için acaba ben bu hastalığa mı yakalandım paniği yaşanabilir. Bunun için doktora gidip sıkıntılarından bahsederek konunun ne olduğunu öğrenmek en doğru yöntemdir.

Unutkanlığı önlemek için bol bol kitap okumanın, stresten uzaklaşarak arkadaşlarla birlikte geçirilen sosyal aktivitelerin yararı olacaktır. Çok fazla teknoloji aletlerine yönelmemek, kişinin uykusunu alması, bulmaca ya da yapboz gibi etkinliklere başvurarak kişinin unutkanlıktan kaçması için yapılabilir etkinlikleri arasındadır.

'

'

'