2021'de Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli, iklim değişikliğine ilişkin en son yetkili raporunun ilk cildini yayınladı. Birleşmiş Milletler genel sekreteri , bulgularını “insanlık için kırmızı kod” olarak nitelendirdi.

Panele göre , tarım ve gıda kaynakları üzerinde ortaya çıkan ve tahmin edilen etkiler çok keskin . Örneğin, ısı dalgaları, kuraklık ve artan yağış değişkenliği, mahsul verimini ve hayvancılık verimliliğini olumsuz etkileyebilir. Bu da, gıda mevcudiyeti ve beslenme kalitesi ile ilgili sorunların yanı sıra yetersiz beslenme ve açlık risklerine neden olabilir.

Dünyanın bazı bölgeleri orantısız bir şekilde bu yükü taşıyor: şu anda çoğu Afrika, Güney Asya ve Latin Amerika'da olmak üzere üç milyardan fazla insan iklim değişikliğine karşı oldukça savunmasız kabul ediliyor. Küçük ölçekli çiftçiler ve pastoralistler özellikle risk altındadır.

İklim eylemine duyulan ihtiyaç artık ortada, ancak uygulanabilir yollar bulmak zor olabilir. Yine de etkili iklim eylemleri, sürdürülebilirliği teşvik ederken iklimle ilgili riskleri azaltabilir. “ İklim akıllı ” tarım teknolojileri, tarımsal ormancılık veya kuraklığa dayanıklı tohumlar gibi kanıtlanmış çeşitli iklim eylemleri sunar. Bu tür teknolojiler, iklim değişikliğini hafifletirken (yani, onunla mücadele ederken) veya çiftçilerin iklim değişikliğine uyum sağlamasına yardımcı olurken, ya da her ikisini de potansiyel olarak çiftlik verimliliğini artırabilir.