Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliği oluşturan gelenek durumundaki her türlü yaşayış düşünce ve sanat varlıklarının topu.

Tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içerisinde yaratılan her türlü değerlerle bunların kullanmak, sonraki kuşaklara işletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğin ölçüsünü gösteren araçların tümü.

Türk Dil Kurumu Kültür sözcüğünün açılımı bu şekilde.

Kültür kelimesinin açılımını yaptıktan sonra;

İlçemizde KÜLTÜR ün konumu nedir?

Kültür faaliyetlerinde ne yapıldı, neler yapılabilir?

İlçemizde geçmişten günümüze kadar gelen, Atalarımızdan bizlere yadigar olarak kalan kültürel faaliyetlerimizi

Yaşatabiliyor muyuz? !!!!!!

Bizler ne kadar sahip çıkabiliyoruz?

Polatlı’ya ait hatırladığımız veya hatıralarınızda yaşadığınız kültürel faaliyetler var ise ve onu bizle paylaşırsanız, bizler de sizin sesiniz oluruz.

Benim hatırladığım çocukluk ve gençlik dönemlerimizde aynı gün tüm köylü toplanır kazananlar kurulur hedik kaynatılır, çatılarda kurulduktan sonra köy meydanında dibek taşında ellerimizde tokmaklar ile yarma döverdik.

Bunu temsili bir örnek olarak verdim.

Bu tür kültür faaliyetleri her yöremizde mevcuttur.

Unutulmaya yüz tutmuş kültürel faaliyetlerimiz yaşatarak.

Ayrılmış bireyleri, kopmuş toplumları bir arada tutabilmek.

İnsanların birlik, beraberlik ve kaynaşmasını sağlamak.

Türk toplumun töresinde vardır.

Köylerde (Mahallelerde) araştırmalar yapılarak kültürel etkinlikler yapabilir. Her etkinlik illaki Şehirde olacak diye bir kural yok. 3-5 köyü bir araya getirilerek hafta sonları etkinlik yaparak köylere verdiğimiz önemi gösteririz. Bir örnek daha verecek olursam; Yağcıoğlu köyü (mahallesi) geleneksel Yörük şenliği bence çok güzel ve anlamlı oluyor. Katıldığım şenlikte insanların yüzündeki mutluluğu, heyecanı görebiliyorsunuz. Bu şenlik bile o gün köyün havasını değiştirmeye yetiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ve Polatlı Belediyesinin bu tür kültürel faaliyetleri yaşatmasını beklerim.