Yargıtay 2. Hukuk Dairesi boşanma davalarında emsal nitelikte bir karar verdi. ,

Samsun’da gerçeklen bir boşanma davasında ilk derece mahkeme, eşlerin birbirlerine farklı şekilde kusurlu davranışlarının olmasına ek olarak taraflardan birinin eşine ‘alo’ diye hitap etmesini ayrıyeten kusur sayarak boşanmaları kararını verdi.

"ALO" DİYE HİTAP ETTİ SONU BOŞANMA OLDU

Her iki taraf avukatı davada alınan bazı kararlara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. İstinaf taleplerinin incelenmesinin ardından tarafların talepleri reddedilince bu kez temyize gidildi.  Temyiz incelemesinin ardından Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de tarafların itirazlarını bu yönde reddetti. Eşine ‘alo’ diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğu kararına vardı. Konuya ilişkin olarak değerlendirme gerçekeleştiren Avukat Fatih Karamercan LL.M. (Legum Magister), kararın doğru yorumlanması gerektiğini ifade etti.

Avukat Karamercan, ‘alo’ şeklindeki hitabın boşanma sebebi sayılabilmesi için üçüncü şahısların da bunu duyARAK eşin küçük düşürülmüş olması durumunun yaşanması ve bunun süreklilik arz etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara'ya geldi Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara'ya geldi

“SÜREKLİLİK ARZ ETMESİ VE ÜÇÜNCÜ ŞAHIŞLARIN DUYARAK EŞİN KÜÇÜK DÜŞMESİ GEREKİYOR"

Karara ilişkin açıklama gerçekleştiren Avukat Fatih Karamercan LL.M., “Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davaları açısından eşlerin birbirlerine karşı hitap şekillerinde eşine ‘Alo’ diye hitap etmenin boşanma sebebi olduğuna karar verdi. Taraflar birbirlerine karşılıklı boşanma davası açmışlar ve farklı şekilde kusurlu davranışlarının olmasının yanında taraflardan birisinin eşine ‘Alo’ diye hitap etmesi mahkeme tarafından kusurlu davranış olarak addedilmiş ve tarafların boşanmalarına karar verilmiş. Taraflar istinaf incelemesine gidilmesi için kararı istinaf etmişler ve istinaf talepleri de ayrı ayrı reddedilmiştir. Temyiz incelemesi neticesinde Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafların itirazlarını bu yönde reddederek eşine ‘Alo’ diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna karar vermiştir. Bu kararı şu şekilde yorumlamak daha doğru olur; Şaka amaçlı ‘Alo’ demenin boşanma sebebi olacağını düşünmüyorum. Ancak bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmesi gerekiyor” diye konuştu.

İHA