İletişim Başkanlığında devir teslim! Yeni dönem başladı
İletişim Başkanlığında devir teslim! Yeni dönem başladı
İçeriği Görüntüle

Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen sanatçıları Türk müzisyenlerle aynı sahnede buluşturan “Sound of Europe” Festivali’nin dördüncüsü, başkentlilerle Kuğulu Park’ta buluştu. Avrupa ile Türkiye arasında kültürel köprü kurmayı hedefleyen festival, 4-6 Temmuz tarihleri arasında Ankara ile birlikte İstanbul ve İzmir’de de eş zamanlı olarak düzenleniyor.

Müzik Konser 2

BAŞKENTLİLERE ZENGİN REPERTUVAR SUNULUYOR

Çankaya Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, farklı müzik türlerini aynı sahnede bir araya getirerek Ankaralılara eşsiz bir deneyim sunuyor. Cazdan etnik müziğe, indie-pop’tan deneysel seslere uzanan zengin repertuvar eşliğinde, Avrupa’nın dokuz farklı ülkesinden gelen sanatçılar yeteneklerini sergiledi.

'Sound of Europe' projesi, Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı’nın desteğiyle, EUNIC Türkiye (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) tarafından üstlendi. Festivalin Türkiye ayağı ise Kadıköy, Çankaya ve İzmir Büyükşehir belediyeleriyle iş birliği içinde sanatseverler ile buluşuyor.

İki gün sürecek festival boyunca başkentliler, müziğin evrensel diliyle bütünleşecek. Tüm konserler ücretsiz olarak gerçekleşirken, etkinliğe katılım her yaş grubundan müzikseveri kapsıyor.

Muhabir: Cansu Demir