Edremit Körfezi’nde yıllardır süregelen altyapı sorunu, her yaz sezonunda daha büyük bir çevresel krize dönüşüyor. Özellikle Edremit Çamlıbel'de, eski gazino arazisinin bulunduğu plajda yaşanan olaylar tepkileri artırıyor. Edremit Son Haber’in ortaya koyduğu görüntülere göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye yerleştirilen seyyar tuvaletlerin foseptiği düzenli şekilde çekilmediği için atık sular doğrudan araziye ve oradan da denize akıyor.
Yalnızca Güre’de değil Körfez’in farklı noktalarında da her yaz benzer sıkıntılar yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Altınoluk Mahallesi’nde de benzer görüntüler kayda geçmiş, ancak kalıcı bir çözüm sağlanmamıştı. Tatil beldelerinde yaşanan bu durum, bölge turizmini de olumsuz etkiliyor.
VATANDAŞLAR TEPKİLİ: “YILLARDIR AYNI SORUN, KİMSE İLGİLENMİYOR”
Vatandaşlar, altyapı eksikliklerinin ve ilgisizliğin artık kabul edilemez boyuta ulaştığını dile getiriyor. Yıllardır süregelen bu sağlık ve çevre sorununun çözülmemesi, tepkilerin artmasına neden oluyor.
Bölge halkı ve çevreciler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm yetkili kurumları göreve çağırıyor. Denize karışan atık suların ivedilikle engellenmesi, foseptik sistemlerinin düzenli bakımı ve kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi isteniyor.
ACİL ÖNLEM GEREKİYOR!
Uzmanlar ise bu durumun yalnızca koku problemiyle sınırlı olmadığını, denize karışan lağım sularının bakteri ve virüs yayılımı açısından ciddi halk sağlığı riskleri barındırdığını belirtiyor. Körfez ekosisteminin zarar görmesi, deniz canlılarının yaşam alanlarının kirlenmesi ve insanlarda deri hastalıkları ile enfeksiyon riskinin artması gibi sonuçlar, bu çevre felaketinin acil önlem gerektirdiğini gösteriyor.