Son zamanlarda herkesi salgınla mücadele ederken görüyoruz. Bunun nedeni olarak domuz gribi gösteriliyor. Genetik bir değişim ile artık insandan insana bulaşabilen domuz giribi bulaşma hızı ile hastalığı ortaya çıkartır hale gelmiştir. Küresel bir salgın haline gelen domuz gribi bir çok kişiyi endişelendirir hale gelmiştir.
Yetişkinlerin domuz gribi hastalığına yakalanma ihtimalleri daha yüksektir.
Havaların da soğumasıyla birlikte artık insanlarda görülen solunum yolu hastalıkları ortaya çıkar hale gelmiştir. Öksürük, boğaz ağrısı, halsizlik, bulantı ve ateş ile birlikte ortaya çıkan domuz gribi ile birlikte insanlar hastanelere koşar olmuşlardır. Acillerde oluşan yoğun kalabalık ise bu salgının belirtileridir. Domuz gribine mevsimsel hastalıkta diyebiliriz bu durumda. Domuz gribinin iyileşme süresi ise kişiden kişiye fark edilebilir ve iki haftaya kadar bir iyileşme görülebilir. Hastalık iyileşme göstermez ve ilerler ise zatürre gibi zor hastalıklara kapı açabilir.
Bu mevsimsel hastalıkta ise kişilerin bağışıklığının düşmesi ile birlike sebze ve meyve tüketimine oldukça dikkat etmesi gerekir. Temizliğine dikkat edip, hastalık halindeylen kimseyle görüşmeyip maske takmakta kişi hem kendini hem de çevresini koruma haline girmiş olur.
Bağışıklığı arttıracak süt, yoğurt, kefir gibi içeceklerde hasta olmayı engellemeye yardımcı olur. Bitki türü olarak ise ıhlamur, adaçayı, zencefil gibi içeceklerin hem domuz gribine hemde diğer hastalıklara karşı bağışıklıkları koruması ile kişinin dinç kalmasını ve hasta olmamasını sağlar.
Domuz gribi normal nezleye göre farklılık gösterebilir. Normal nezlede karşılaşılan burun akması domuz gribinde olmayabilir.
Uzman yardımı ile birlikte ilaç tedavileri başlatılır ve kişinin iyileşmesi için olanak sağlanır. Domuz gribinin aşısı olması da insanların içine bir nebze ferahlık katabiliyor. İlaçları kullanımı ise bir doktor tavsiyesi ile geçekleşmelidir.