Ankara'da yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte doğayla iç içe alanlara yönelen vatandaşlar, kene tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Özellikle Altındağ ilçesine bağlı Şenyuva Mahallesi’nde bir evde görülen kene, mahallede paniğe neden oldu.

KENELER EVLERE KADAR GİRDİ

Mahalle sakinleri, artan kene popülasyonu nedeniyle hem kendilerinin hem de çocuklarının dışarı çıkmaktan çekindiklerini belirterek, yetkililerden acil ilaçlama talebinde bulundu.

Keneler, özellikle yaz aylarında Türkiye genelinde olduğu gibi başkentte de ciddi bir halk sağlığı sorunu haline geliyor. Uzmanlar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi ölümcül hastalıkların taşıyıcısı olan kenelerin, sıcak havaların etkisiyle daha sık görülmeye başlandığını vurguluyor.

Şenyuva Mahallesi sakinlerinden gelen şikâyetlerde, özellikle yeşil alanların yoğun olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların daha büyük risk altında olduğu belirtiliyor. Mahallede yaşayan birçok kişi, dışarı çıkarken endişe duyduklarını, çocuklarını ise güvenlik endişesiyle evde tuttuklarını ifade etti.

Altındağ Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi verildi
Altındağ Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

YEŞİL ALANLARDA RİSK DAHA YÜKSEK

Vatandaşların yetkililere çağrısı ise net: Kenelerin oluşturduğu tehlikenin ortadan kaldırılması için mahalle genelinde kapsamlı bir ilaçlama çalışması yapılmalı.

Uzmanlar ise doğa yürüyüşlerine çıkan vatandaşları, açık alanlarda dikkatli olmaları, vücutlarını kontrol etmeleri ve mümkün olduğunca koruyucu kıyafetler giymeleri konusunda uyarıyor.

Muhabir: ZEYNEP PAMUK