ABD’nin İstihbarat Kurumu FBI, Akıllı Televizyonlara Karşı Uyarmış.


Ben de sizi uyarıyorum: Akıllı olun.


Teknolojinin hızla gelişmesi ile beraber ‘akıllı’ tanımının olduğu pek çok yeni nesil ürün hayatımıza giriyor.


Televizyon, tablet, telefon gibi pek çok cihaz internet ağına açık bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Bilindiği üzere internet ağına bağlanan her cihaz için güvenlik riskleri söz konusu olabiliyor. Mobil cihazlarda bugüne kadar pek çok kez güvenlik açıklarının ortaya çıktığına tanık olduk. ABD’li istihbarat kurumu FBI’dan son dönemde herkes tarafından alınmaya başlanan akıllı televizyonlara dair uyarılar içeren açıklamalar geldi.


Akıllı televizyonların içerisinde YouTube, Netflix gibi pek çok çevrimiçi servis bulunuyor ve kullanıcılar bu uygulamalar üzerinden internete bağlantı sağlıyor. Bugüne kadar pek dile getirilmemiş olsa da bu cihazlar üzerinde kullanıcıların çeşitli güvenlik riskleri ile karşı karşıya kalabileceği biliniyor. Konuyla ilgili açıklama ABD merkezli istihbarat kurumu FBI’dan geldi. Kurum akıllı televizyon almayı düşünen kullanıcıları uyardı.


FBI Portland ofisi tarafından yapılan açıklamada “Televizyon üreticilerinin ve uygulama geliştiricilerinin sizi dinleyebilme ve izleyebilme ihtimallerinin yanı sıra hackerlar da bu yolları kullanabilirler. Kötü niyetli saldırganlar sizin iyi korunmuş bilgisayarlarınıza ya da telefonlarınıza erişemeyebilirler; ancak daha az korundukları aşikar olan televizyonlarınızı hedef alabilirler.” ifadelerine yer verildi.


Kurum saldırganların kullanıcıların kişisel verilerine ulaşabileceğini ve çeşitli hırsızlık faaliyetlerinde bulunabileceğini belirtiyor. Özellikle yeni nesil akıllı televizyonlarda kamera ve mikrofon gibi dışarıya açılan donanımların bulunması bu durumu daha da mümkün hale getiriyor.


Aman ürün kitapçığını iyi okuyun


Akıllı televizyondan film izleyeyim derken birileri de sizi izlemesin.


HOLLANDA ARTIK


HOLLANDA DEĞİL


Hollanda'nın adı 1 Ocak 2020'de değişiyor


Avrupa'nın zengin ülkelerinden Hollanda'nın adı 1 Ocak 2020 itibariyle resmen değişiyor. Bunun nedeni ise oldukça ilginç.


Resmi adı Holland olan ülke bu tarihten itibaren Netherlands ismini kullanacak.


Holland sözcüğü ülkenin sadece batı kıyısına verilen addı. Sadece 12 ili kapsıyordu. Bu iller arasında Amsterdam, Haarlem bulunmuyordu. Netherlands ise ülkenin tamamı için kullanılıyordu.


Resmi adını Netherlands olarak yenileyen Hollanda, Holland'ın kullanılmaması için 200 bin euro'luk bir bütçe ayırdı. Ülkenin logosu da değişecek. NL harfleriyle lalenin kombini kullanılıyor.


Hollanda 25 yıldır turistik promosyon için Holland adını kullanıyordu.


Avrupa'da Çek Cumhuriyeti de geçtiğimiz aylarda adını Çekya olarak değiştirmişti.