Ankara Aile Hekimleri Derneği (ANKAHED) Yönetimi, birinci basamak sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları ve aile hekimlerinin taleplerini CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek dile getirdi. Türkiye'de sağlık sisteminin temel taşlarından bir tanesi olan aile hekimleri, son dönemlerde yaşadığı sorunları gündeme getirmeye devam ediyor. Ankara Aile Hekimliği Derneği (ANKAHED) Başkanı Emir Ömer Keleş, 2. Başkanı Mustafa Kasap, Genel Sekreteri Esen Alev Koçak, Saymanı Hakan Kılıç Koçak ve Yönetim Kurulu Üyesi Alperen Pırlak'tan oluşan heyet, CHP Genel Merkezi'nde yetkililerle bir araya geldi.

ANKAHED'DEN CHP'YE KRİTİK ZİYARET

Gerçekleştirilen ziyarette, aile hekimlerinin en çok şikayetçi olduğu konu olan "Eziyet Yönetmeliği" ve bu yönetmelik çerçevesinde yeni doğmuş olan bebekler dahil, 6 ay içinde aile hekimine başvurmayanlar için aile hekimlerine kesilen cezalar aktarıldı. Yüksek kira bedelleri nedeniyle kapanmak zorunda kalan Aile Sağlık Merkezleri sorununa da değinildi.

ANKAHED Yönetimi, bu sorunların çözümü için iki temel talebi dile getirdi:

  1. Birinci basamak sağlık hizmetlerinde Aile Sağlığı Merkezleri'nin (ASM) kamu tarafından inşa edilmesi.

  2. Sağlık çalışanlarının iş güvenceli kamu personeli statüsünde istihdam edilmesi.

CHP Genel Merkezi yetkilileri, aile hekimlerinin bu haklı taleplerini dinleyerek sorunları hep birlikte çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. ANKAHED Başkanı Emir Ömer Keleş, CHP Genel Merkezi'ne göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Ankara'da başlayan yangın kontrol altına alındı
Ankara'da başlayan yangın kontrol altına alındı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: ÖMER YILDIZCI