İstanbul Şişli’de yaşanan olay, görenleri dehşete düşürdü. Bir çöp konteynerinde hareketsizlik fark eden vatandaşlar, durumdan şüphelenerek kontrol ettiklerinde, bezlere sarılı şekilde terk edilmiş yeni doğmuş bir bebekle karşılaştı.

BEBEK BEZLERE SARILIP ÇÖPE ATILMIŞ

Durumun hemen yetkililere bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri bebeği hızla hastaneye kaldırırken, polis ekipleri çevredeki tüm güvenlik kameralarını mercek altına aldı.

KAMERA KAYITLARI HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Elde edilen güvenlik görüntülerinde bir kadının, yanında başka bir çocukla birlikte gece saatlerinde olay yerine geldiği, elindeki beyaz bir poşeti konteynere bıraktıktan sonra hızla uzaklaştığı belirlendi. Poşetin içinde yer alan bebeğin yaklaşık 7 saat boyunca çöpte kaldığı tespit edildi.

Yüksek ses tartışmasında emekli polisi bıçakladı
Yüksek ses tartışmasında emekli polisi bıçakladı
İçeriği Görüntüle

AKILALMAZ İFADE: “BAKAMADIM”

Kimliği tespit edilen kadın kısa sürede gözaltına alındı. Yabancı uyruklu olduğu öğrenilen anne, emniyetteki ifadesinde bebeğe bakamadığı için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

TUTUKLANDI, BEBEK YOĞUN BAKIMDA

Adliyeye sevk edilen kadın hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklama kararı verildi. Talihsiz bebek ise hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı; sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA