Evet bir önceki yazılarımda buna giriş yapmıştım ve bazı renklerden bahsetmiştim. Şimdi geri kalanlardan bahsetmek istiyorum.

Mor: renkler içerisinde ayrı bir yeri vardır. Bilimsel olarak açıklanamayan mistik ve fiziksel güçlerin güçlerin görsel bir yansımasıdır. Ağırbaşlılık,
asalet, soyluluk, zenginlik, kudret, saygı, saygınlık, kibir, hüzün ve içe dönüklük gibi anlamlar da katmaktadır. Mor rengi sabah kuşağındaki programlarda da sık sık karşımıza çıkmaktadır. Korku filmlerinde de mor rengini görebiliriz. Çünkü intihar etme düşüncesi olan insanların uzun süre baktığı bir renk olarak saptanmışır.

Kahverengi: dünyayı, yeryüzünü, doğurganlığı temsil etmektedir. Kırmızı ve siyahın karışımından elde edildiği için her ikisinin özelliklerini de taşımaktadır. Güven ve otorite hissi vermektedir.

Siyah: güç, tutku, resmiyet, soyluluk, otorite temsillerinde tercih edilir. Bizim ülkemiz de ve çeşitli toplumlarda matemin rengidir. Japonya ve bazı uzak doğu ülkelerin de tam tersi anlamı vardır; mutluluğu, sevinci temsil etmektedir.

Beyaz: saflık, temizlik, masumiyet, doğruluk temsillerinde karşımıza çıkan bir renktir. Doğu toplumlarında ölüm ve matem bu renkle sembolize edilmektedir.

Gri: depresyon, düşük enerji, korku, bencillik, suskunluk anlamları vardır. Uzay ve teknoloji bu renk ile bütünleştirildiği için bilim kurgu filmlerindeki öğelerin hemen hemen tümü gridir.

Pembe: sevginin, uyumun, neşenin, sevimliliğin rengidir. İnsanları rahat hissettiren bir renktir. Aynı zamanda aşkı ve sevgiyi de çağrıştırmaktadır.

Bahsettiğim gibi renklerin kendine özgü anlamları bulunmaktadır. Toplumdan topluma farkları olsa da genel olarak sizler için yazılarımda bunları aktarmaya çalıştım. Renk uyumu, renklerin diline uygun bir şekilde oluşturulabileceği gibi yönetmenin bakış açısına göre de şekillenebilmektedir. Renklerin taşıdığı anlam bireysel algılara göre de farklılar gösterebilmektedir. Çünkü renk unsuru doğrudan insan psikolojisi ile bağlantılıdır.