Türk sinemasında yeniden çevrim film denildiği zaman akla ilk gelen film, Şerif Gören tarafından çekilmiş olan Yılanların Öcü‟dür. İlki roman uyarlaması olan Yılanların Öcü filmi 1962 yılında Metin Erksan, 1985 yılında Şerif Gören tarafından çekilmiştir. 1962 yılında Ankara‟da bir sinemada gösterime giren Yılanların Öcü bir grup tarafından protesto edilmiştir. Sansür nedeniyle bu filmde yer almayan bazı bölümler, 1985 yılındaki yeniden çevrimde bulunmaktadır. 1985 yılındaki yeniden çevriminin 1962 yılındaki filmden başka bir farkı ise renkli oluşudur. Yeniden çevrim filmleri genellikle farklı yönetmenler tarafından çevrilmektedir. Az da olsa aynı yönetmen tarafından tekrarlanan yeniden çevrim filmleri de mevcuttur. Memduh Ün tarafından 1958 ve 1971 yıllarında çekilen Üç Arkadaş Filmi buna örnektir. 1970‟li yılların teknikleri sayesinde ekrana renkli yansıtılan Üç Arkadaş televizyon kanallarının sık sık gösterimiyle filmi zamanımıza kadar ulaştırmıştır.

Hollywood ve Avrupa‟daki örneklerinin aksine Türk Sineması‟nın yeniden çevrim filmleri farklılık göstermektedir. Avrupa kendi sinemasına, Hollywood farklı kültürlere yönelirken, Türk sineması daha çok kendi edebiyat ürünlerine yönelmektedir. Hatta Türk Sineması‟ndaki yeniden çevrim filmlerinin orijinalleri birer edebi metin uyarlama örneğidir.

Yılanların Öcü, Üç Arkadaş, Senede Bir Gün, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Yedi Kocalı Hürmüz, Fosforlu Cevriye gibi bazı filmler Türk Sineması yeniden çevrim filmlerine örnektir.