Polatlılı iki öğretmenin acı günü
Polatlılı iki öğretmenin acı günü
İçeriği Görüntüle

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) geçtiğimiz hafta yaşanan ishal ve kusma vakaları, kente yayılmış ve Ankara'da son günlerde hastaneler ve aile sağlığı merkezlerine ishal şikayetiyle başvuran hasta sayısındaki artış dikkat çekmişti.

Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken zehirlenme şikayetlerinin su kaynaklı olabileceği iddia edilmişti.

“SU KALİTESİ SÜREKLİ İZLENMİŞTİR”

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, içme bu iddiayı yalanladı. ASKİ’den yapılan açıklamada, salgının içme suyu kaynaklı olmadığı belirtildi. ASKİ’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan salgınla ilgili olarak bir kısım basın yayın organlarında “salgının sebebinin içme suyundan kaynaklı olduğuna ilişkin” iddialar yer almaktadır.

Öncelikle ASKİ Genel Müdürlüğünce vatandaşlarımıza sağlanan içme suyunun kalitesi ASKİ ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından sürekli kontrol edilmektedir. 2024 yılında yaklaşık 100 bin adet numune analiz edilmiş ve su kalitesi sürekli izlenmiştir. Yapılan analiz sonuçları periyodik olarak ASKİ internet sitesinde yayımlanmaktadır. Son incelememiz tüm ilçelerimizde 7 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleşmiştir ve herhangi olumsuz bir durum TESPİT EDİLMEMİŞTİR.

(Analiz sonuçları linkine buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.aski.gov.tr/TR/SuAnalizSonuclari.aspx)

Bununla birlikte, bahse konu iddialar sonrası, TBMM’nin de içinde yer aldığı bölge yeniden incelenmiştir ve HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUMA RASTLANILMAMIŞTIR.

Ayrıca TBMM dışında o bölge genelinde herhangi bir şikâyet tarafımıza vatandaşlar tarafından iletilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: HABER MERKEZİ