Et Üreticileri Birliği (ETBİR), yaptığı açıklama ile bu endişeleri giderdi. "Ramazan ayında kırmızı et fiyatlarında artış beklenmiyor." diyen ETBİR, "sektörün Ramazan ayına hazırlıklı olduğunu ve piyasalarda fiyat dalgalanması yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını" belirtti.

ETBİR, "Üreticiler, tüketicilere kaliteli ve güvenilir ürün sunma konusunda kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir." açıklamasında bulunarak tüketicilere güvence verdi. Et ve Süt Kurumu da "Ramazan ayı öncesinde kırmızı et fiyatlarının dengelenmesi için çalışmalarını sürdürüyor."

RAMAZAN'DA ET TÜKETİMİ ARTACAK

1 Mayıs'ta binlerce emekçi başkentte bir araya geldi 1 Mayıs'ta binlerce emekçi başkentte bir araya geldi

Ramazan ayında et tüketiminin artması bekleniyor. İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan kırmızı et, Ramazan ayında daha fazla talep görüyor. Ancak ETBİR ve Et ve Süt Kurumu, fiyatların kontrol altında tutulması ve tüketicilerin mağdur edilmemesi için önlemler aldıklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi