Polatlı 1926 Spor Kulübü’nde yapılacak seçimli olağanüstü genel kurul öncesi kulisler hareketlenirken, başkan adayları birer birer ortaya çıkmaya başladı. Kulüp Başkanı Zinar Ertoğrul ve yönetim kurulunun istifasının ardından gözler, 18 Mayıs Pazar günü yapılacak genel kurula çevrildi.
Ancak en büyük sürpriz, kulübün eski başkanı Hüseyin Ürküten’den geldi. Polatlıspor 06 sayfasında yer alan bilgiye göre, Ürküten, yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Takımı Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e taşıyan sürecin ardından başkanlık koltuğuna oturan Hüseyin Ürküten, Ağustos 2024’te henüz sezon başlamadan görevinden istifa etmişti. Yerine ise Zinar Ertoğrul getirilmişti. Ürküten döneminde profesyonel lige çıkmada büyük katkı sunan pek çok oyuncuyla yolların ayrılması, taraftarlar ve camia içinde büyük tepki toplamıştı.
BAŞKAN ADAYLARI KİM?
18 Mayıs’taki genel kurulun duyurulmasının ardından Ertoğrul ve yönetim kurulunun istifasıyla süreç yeni bir evreye girdi. Bu gelişmenin ardından ilk adaylığını açıklayan isim, Polatlı iş dünyasının tanınan isimlerinden Yavuz Ergün oldu. Ergün’ün adaylığı, kulübün kurumsal yapısını güçlendirmeye yönelik projeler vaat etmesiyle dikkat çekti.
Öte yandan, kulüp camiasında ismi sıkça konuşulan bir diğer aday da Polatlı Haymanalılar Derneği Başkanı Tarık Üstün. Henüz resmi başvurusunu yapmamış olsa da, Üstün’ün adaylık için nabız yokladığı ve özellikle hemşehrilerinden ciddi destek aldığı konuşuluyor.
Ancak tüm bu gelişmeleri gölgede bırakacak hamle, Hüseyin Ürküten’in yeniden sahneye çıkması oldu. Tartışmalı geçen başkanlık döneminin ardından tekrar adaylığını açıklaması, kulüp içinde yeni bir tartışma dalgası yarattı.
GENEL KURUL YARIN
Seçim süreciyle ilgili Polatlı 1926 Spor Kulübü’nden yapılan resmi açıklamaya göre, olağanüstü genel kurul toplantısı 18 Mayıs 2025 Pazar günü saat 14.00’te Karapınar Faik Çelik Tesisleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamaması durumunda, ikinci oturum 25 Mayıs Pazar günü aynı yer ve saatte yapılacak.
Başkan adaylarının, resmi başvurularını 17 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’e kadar kulübe teslim etmeleri gerekiyor. Erteleme halinde bu süre 24 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’e kadar uzatılacak. Kongre günlerinde yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecek.