Terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki üst düzey isimlerinden Zübeyir Aydar, İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleştirilen bir etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş belgelerinden biri olan Lozan Antlaşması’nı hedef alarak, "Lozan’ı birlikte parçalayalım" çağrısında bulundu. Aydar, Orta Doğu’da siyasi ve coğrafi değişimlerin mümkün olduğunu öne sürerek, yeni bir anlaşma ve düzen talep etti.
ÖCALAN'I MEŞRULAŞTIRMA SÜRECİ
PKK’nın bu açıklamaları kamuoyunda büyük tepki toplarken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da hem bu çağrılara hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan “Öcalan Komisyonu”na yönelik sert açıklamalarda bulundu.
Özdağ, söz konusu komisyonun terör örgütü PKK'nın taleplerini meşrulaştırma aracı haline geleceğini ifade ederek, "Komisyon, Öcalan’ı meşru bir aktör haline getirme sürecinin parçası olacak. Bu, Türkiye’nin milli birliğine yönelik açık bir tehdittir" dedi.
"GERÇEKLER SİLAHLAR HALA AKTİF KULLANILIYOR"
PKK’nın Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği sözde silah bırakma etkinliğine de değinen Özdağ, 30 silahın yakılmasının sembolik olduğunu, asıl silahların PYD ve PJAK’a devredildiğini iddia etti. Özdağ, bu süreci "mangal partisi havasında" şeklinde nitelendirerek, “Bu bir tiyatrodur. Gerçek silahlar sahada hâlâ aktif şekilde kullanılıyor” ifadelerini kullandı.
Aydar’ın Lozan Antlaşması’na yönelik açıklamalarının, Türkiye’nin egemenliğini hedef alan bir zihniyetin dışa vurumu olduğunu belirten Özdağ, "Lozan, Türkiye’nin tapu senedidir. 100 yıl önce emperyalizme karşı verilen mücadele ile imzalanan bu antlaşmayı yırtmak isteyenlerle aynı masaya oturmak, bu milletin birliğine ve tarihine ihanet etmektir" dedi.
"TARİH SİZİ İZLİYOR, MİLLET SİZİ İZLİYOR"
TBMM’de kurulan komisyona katılan siyasetçilere de seslenen Özdağ, "PKK’nın taleplerine kulak verenler bilmelidir ki tarih sizi izliyor, millet sizi izliyor. Lozan’ı hedef alan teröristlerle aynı dili konuşanlara bu halk hesabını soracaktır" şeklinde konuştu.