Orman yangınları son durum: Türkiye’de orman yangınları nerede? Bugün orman yangınları hangi bölgelerde devam ediyor? Acaba orman yangınları güncel durum haritası var mı? Orman yangınlarının en son olduğu yer neresidir? Orman yangınlarının son durumu nedir? Orman yangınları kontrol altına alındı mı? Ülkedeki orman yangınları tam 7 bölgede devam ediyor.

Orman Yangınları Son Durum: Türkiye'de Orman Yangınları Nerede?

orman-yanginlariyla-ilgili-7-supheli-tespit-edildi

Hatay, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Muğla, Adana ve Mersin'de orman yangınları devam ediyor.

Türkiye'de orman yangınları endişe verici bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Hatay, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Muğla, Adana ve Mersin gibi bölgelerde yangınlar hala kontrol altına alınamamış durumdadır.

Türkiye'de Hangi Bölgelerde Orman Yangınları Yaşanıyor?

Yaz kabusu başladı! Muğla'da orman yangını.. (2)

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangını haberleri ardı ardına geliyor. Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Mersin'deki dört ayrı noktada orman yangını çıktı.

Adana, Hatay, Mersin ve Muğla'daki orman yangınları kontrol altına alındı, ancak Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale'deki iki ayrı noktada alevlerle mücadele devam ediyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son bir haftada yangınlarla ilgili olarak 7 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 2'sinin tutuklandığını açıkladı.

Türkiye'de Orman Yangınları son durum

O şehrin ormanında yine yangın

Türkiye, dün başlayan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale'nin farklı noktalarındaki yangınlarla, hem havadan hem de karadan mücadele devam ediyor.

Çanakkale'de, rüzgarın da etkisiyle yangın büyürken, 6 köyün tahliye edilme kararı alındı.

Adana, Mersin, Hatay ve Muğla'daki yangınlar kontrol altına alındı

Adana, Mersin, Hatay ve Muğla'daki orman yangınları ise kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Devam Eden Orman Yangınları Son Durum: Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de devam eden orman yangınıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Maalesef, saat 14.30'dan sonra rüzgar hızı saatte 70 kilometreye ulaşarak kontrol altına alınan ve çevrelenen alanların tekrar alev almasına neden oldu. Şu anda sekiz köyün etkilendiğini söyleyebilirim." dedi.

Bugün saat 16.00 sularında Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, Deveciköy Kuştepe mevkisinde bir orman yangını çıktı.

Yükselen dumanları görenlerin ihbarı üzerine, Orman Müdürlüğü'ne bağlı 15 arazöz ile Malkara ilçesi ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor.

MSB Yangın Bombası ile yangın söndürme çalışmalarına katıldı

Milli Savunma Bakanlığı, devam eden yangınlarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 18 helikopter ve 2 uçağın farklı bölgelerdeki yangın söndürme çalışmalarına destek verdiği belirtildi.

Bakanlık, Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların da havadan 16 tonluk yangın bombası atarak söndürme çalışmalarını desteklediğini açıkladı.