AKK Sanayi ve Üretim Çalışma Grubu'nun Neslice Art Sanat Atölyesi iş birliği ile düzenlediği sergide; yağlı boya resimler, geri dönüşüm temelli sanat üretimleri, enstalasyon figürleri, animasyonlar ve dijital tasarım çalışmaları Başkentli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
DOĞA VE SANAYİ TEMALARI İŞLENDİ
Minik öğrencilerin hazırladığı ve sergide yer alan eserler; doğa, sanayi, zaman, üretim ve denge temaları altında toplandı. Bu çalışmalarla, çocukların bilimsel düşünceyi, üretmenin keyfini ve farklı disiplinler arasında bağ kurma yeteneğini geliştirmeleri hedeflendiği belirtildi.
Ankara Kent Konseyi Binası’nda gerçekleşen sergiye, CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, ABB Meclis II. Başkan Vekili Emre Doğan, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz başta olmak üzere; AKK Sanayi ve Üretim Çalışma Grubu üyeleri, öğrenciler, velileri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.
SANATLA ÜRETEN BEYİNLER ÇOK ÖNEMLİ
CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, yaptığı konuşmada, "Ankara Kent Konseyi, Ankara’nın sanattan eğitime tüm değerlerini birleştiren, konunun uzmanlarıyla halkı bir araya getirerek önemli işlere imza atan bir yapı. Sorgulayan beyinler, sanatla üreten beyinler bizler için çok değerli ve geleceğimiz için çok önemli. Bugün bu sergide, pırıl pırıl çocuklarımızın ürettiği eserleri ben de keyifle izleyeceğim" dedi.
ÇEVRESİNİ TANIYAN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMELİYİZ
ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın minik öğrencilere gönderdiği selamı ileterek konuşmasına başlayan ABB Meclis II. Başkan Vekili Emre Doğan, "Çevresini tanıyan, yaşadığı kenti bilen çocukları yetiştirmek, eğitimcilerin görevi olduğu kadar, yerel yöneticilerin de görevi" ifadelerini kullandı. Çocukların üretmeyi bilmesini, etrafı ve yaşadığı çevreyi tanımasını sağlamak için çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaları AKK aracılığıyla yapmanın kendilerine mutluluk ve onur verdiğini belirtti.
KENTLERDE KAMPLAŞMAYI AZALTACAĞIZ
AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, "Sanayi, üretim ve sanatın bir araya geldiği burada; gelecek kuşakların sanatın gücüyle kreatif sektörleri ayağa kaldıracağı, işsizliği yok edeceği, üretimin ve sanayinin olduğu kentlerde kamplaşmayı azaltacağı bir hikâyenin, sanatla güçlendirilmiş portresini göreceğiz" dedi. Üretimin olduğu yerde eğitimin geliştiğini, ön yargıların azaldığını; sanatın olduğu yerde sevgisizliğin azaldığını ve sevginin arttığını vurguladı. Yılmaz, çocukları sanatın ışığında üretimle, sanayiyle, teknolojiyle buluşturmanın AKK’nin kuruluşuna uygun bir eylem olduğuna inandığını belirtti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Her fabrika bir kaledir" sözü ile konuşmasına başlayan AKK Sanayi ve Üretim Çalışma Grubu Sözcüsü Mehmet Yalçındere, sanat atölyesi ve sanayi iş birliği ile geleceğe hep birlikte sahip çıkacaklarını belirtti. Bu seyirde herkesin kaptan olarak yolculuğunu sürdüreceğini ifade eden Yalçındere, yolculuğun başarılarla dolu olmasını dileyerek Cumhuriyet'in sonsuzluğunu vurguladı.
Sergiye öğrencilerin eserleri ile katkı sunan Neslice Art Sanat Atölyesi öğretmeni Neslihan Akkaya, serginin oluşum süreci ve amacına değindi. Farklı disiplinleri aynı çatı altında buluşturarak sanayi ve sanat arasında bir diyalog alanı yaratmaya çalıştıklarını belirtti. Akkaya, "Çark ve Salıncak Sergisi, yalnızca bir sanat değil, dönüşümün ve yaratıcı düşüncenin bir araya geldiği anlamlı bir buluşmadır" dedi. Çarkın üretimi, döngüyü, sistemi; salıncağın ise çocukluğu, hafifliği, duyguları ve hayal gücünü temsil ettiğini açıkladı. Bu serginin, çark ve salıncak arasında salınan, düşünen, üreten bir denge alanı kurmayı amaçladığını ifade etti.