Ankara'da 15 yaşındaki çocuk tarafından öldürülen kadın defnedildi
Ankara'da 15 yaşındaki çocuk tarafından öldürülen kadın defnedildi
İçeriği Görüntüle

Kızılay, "Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsan hilal olsun Türkiye" sloganıyla başlattığı 2025 yılı vekaletle kurban kesim kampanyası kapsamında, bağışlanan kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kampanya çerçevesinde hazırlanan konserve kavurmalar, yıl boyunca hem bireysel ihtiyaç sahiplerine hem de ülke genelindeki aşevlerine ulaştırılacak.

"TÜRKİYE GENELİNDE SORUMLULUĞUMUZU KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ"

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarılar, Ankara'da bulunan Ulucanlar Dr. Cevat Naki Akkerman Aşevi'ni ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Sarılar, Kızılay’ın yalnızca afet ve kriz anlarında değil, yılın her gününde vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak, “Günlük 44 binden fazla kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Türkiye genelinde 46 sabit ve 157 mobil aşeviyle bu sorumluluğumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Sarılar, kurban etlerinin hijyenik koşullarda işlenerek 800 gramlık uzun ömürlü konserveler haline getirildiğini ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti. Ayrıca 4 bin 200 gramlık büyük konserve ürünlerin ise Kızılay aşevlerinde pişirilen yemeklerde kullanıldığını belirtti. Bu sistemin, sadece gıda desteği değil aynı zamanda sürdürülebilir ve etkili bir yardım ağı oluşturduğunu söyledi.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI VEKALET BEDELLERİ BELLİ OLDU

2025 yılı için yurtiçi kurban vekalet bedelinin 13.250 TL, yurtdışı için ise 5.250 TL olarak belirlendiğini açıklayan Sarılar, Gazze ve Filistin’deki savaş mağdurlarına yönelik bağış bedelinin de yine 13.250 TL olduğunu hatırlattı. Her bir bağışın sadece bir yemek değil, umut ve yaşam desteği anlamı taşıdığını dile getirdi.

Sarılar, kurban ibadetini sadece bireysel bir görev değil, toplumsal dayanışmanın da güçlü bir örneği olarak gördüklerini söyledi. Kızılay’ın şeffaf, güvenilir ve denetlenebilir sistemi sayesinde bağışların doğru şekilde ulaştırıldığını belirten Sarılar, kesimlerin veteriner kontrolünde, İslami usullere uygun ve vekalet sahiplerinin isimleri okunarak yapıldığını aktardı. Kesilen etlerin aynı gün taze olarak dağıtıldığını da vurguladı.

Kızılay’ın 2023 yılında 106 bin, 2024’te ise 146 bin kurban vekaleti aldığını belirten Sarılar, bu vekaletlerle sırasıyla 2,6 milyon ve 4,64 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi. 2025 yılı için hedeflerinin ise bu rakamların da üzerine çıkmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA