Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Ankara'da basın temsilcileriyle yaptığı buluşmada kurumun geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı. Yılmaz, her yıl bağışların yüzde 20 ila 30 oranında arttığını belirtirken, stratejik öncelikleri, yeni projeleri ve kriz yönetimi alanındaki dönüşümleri de kamuoyuyla paylaştı.

EĞİTİM KIZILAY'IN YENİ ODAĞINDA

Yılmaz, 2025-2028 döneminde en büyük odaklarının toplum temelli eğitim çalışmaları olacağını belirtti. Halihazırda yaklaşık 2 milyon kişiye güvenli yaşam konusunda eğitim verdiklerini kaydeden Yılmaz, 2025 yılına kadar bu sayıyı 4,5 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kızılay’ın stratejik hedeflerinden biri de aşevlerinin yaygınlaştırılması. Şu anda 46 olan aşevi sayısını, önümüzdeki 3 yıl içinde 91’e çıkarmayı amaçladıklarını dile getiren Yılmaz, yaşlı nüfusun artması ve afet dönemlerindeki beslenme ihtiyacına vurgu yaptı. Özellikle yalnız yaşayan yaşlılara yönelik evde yemek desteği çalışmalarının genişletileceğini belirtti.

Yenikent’te müstakil evde yangın paniği!
Yenikent’te müstakil evde yangın paniği!
İçeriği Görüntüle

Kızılay butiklerini daha görünür hale getirmenin hedefleri arasında olduğunu açıklayan Yılmaz, bu alanın ayni yardımların organize edilmesinde kilit rol oynayacağını belirtti. Ayrıca, dışa bağımlılığı azaltmak adına Silivri’de kan torbası üretim tesisi kurulduğunu ve bu tesisin 2026 itibarıyla üretime başlamasının planlandığını ifade etti.

GAZZE'YE KURBAN ETİ KONSERVESİ GÖNDERİMİ

Gazze’ye kurban eti gönderimiyle ilgili olarak Yılmaz, taze etin bölgeye ulaştırılmasının teknik olarak mümkün olmadığını vurguladı. Bu nedenle kurban etlerinin konserve haline getirilip, raf ömrü üç yıl olacak şekilde hazırlandığını ve ihtiyaç anında bölgelere ulaştırıldığını belirtti.

6 Şubat depremleri sonrası Kızılay’a yönelik güven sorunlarını değerlendiren Yılmaz, artık afet dönemlerinde yatırım grubunun yetkilerinin sınırlandığını ve insani yardım malzemelerinin yönetim kurulu onayı olmadan dışarıya çıkarılamayacağını söyledi. Kriz sürecinde yaşanan olumsuzlukların ardından, ilgili kadroların görevden alındığını da belirtti.

Yılmaz, bağışların yalnızca nakdi değil, ayni olarak da geldiğini ve bunun sahadaki faaliyetleri güçlendirdiğini ifade etti. Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi, Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda da ayni bağışların önemli rol oynadığını söyledi.

Kaynak: İHA