Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü ve aynı zamanda Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili olan milli güreşçi Erhan Cihangiroğlu, haber sitemize yaptığı özel açıklamada, Keçiören Belediyesi'nin spora ve sporculara verdiği önemi vurguladı. Cihangiroğlu, belediyenin gençlere yönelik yaptığı projeler ve spor altyapısına yaptığı yatırımlar hakkında bilgi vererek, sporu teşvik etme konusundaki kararlılıklarını ifade etti.

3 BRANŞTAN 24 BRANŞA YÜKSELİŞ

Başkan Mesut Özarslan’ın spora büyük bir sevgiyle yaklaştığını belirten Cihangiroğlu, göreve geldiklerinde belediyede sadece 3 branş varken bugün 24 branşta faaliyet gösterdiklerini söyledi. "Gençlerimizin spora teşvik edilmesi toplumun en büyük ihtiyaçlarından biri" diyen Cihangiroğlu, kültür yozlaşması, madde ve teknoloji bağımlılığı gibi sorunların çözümünde sporun önemli bir rol oynadığını vurguladı. Keçiören’de hem özel gereksinimli sporculara hem de normal sporculara yönelik 23 tesisin ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirten Cihangiroğlu, federasyonlarla yapılan protokollerle sporu tüm halka yaymayı hedeflediklerini ifade etti. Üniversitelerle iş birliği yaparak gençlerin ilgisini çekmenin yollarını araştırdıklarını, malzeme desteği ve çeşitli teşviklerle sporun cazibesini artırdıklarını söyleyen Cihangiroğlu, konuya ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Göreve geldiğimizden bu yana belediyemizin 3 branşı varken, şu anda 24 branşımız var. Hem engelli sporculara, hem normal sporculara, halka ve müsabık sporculara yönelik 23 tane tesisimiz bulunuyor. Bu tesislerden ücretsiz yararlanabiliyorlar. Federasyonlarla ortak protokoller yaparak tüm halkımıza ulaşmak için elimizden geleni sağlıyoruz. Gençlerin spora teşvik edilmesi gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımızı yaptık. Üniversitelerdeki profesörlerle, işi en iyi bilen insanlarla oturup istişare ediyoruz. Oyun alanlarıyla mı çekmeliyiz? Farklı hediyelerle mi? Nasıl çekmeliyiz? Onların görüşlerine göre bölgesel çalışmalarımızı yapıyoruz. Teşvik amaçlı malzeme desteği veriyoruz ya da çocukların imkanlarını kolaylaştırıyoruz. Böylelikle gençleri spora yönlendirmeye başladık ve bir yılda bunun etkisini gördük."

Keçiören’de Sporun Altın Çağı 24 Branş, 23 Tesis, Binlerce Sporcu (2)

HİÇ SPORCUSU OLMAYAN VOLEYBOL BRANŞINDA 780 ALTYAPI SPORCUSU OLUŞTU

Örnek olarak voleybolda başlangıçta hiç sporcunun olmadığını, şu anda ise 780 altyapı sporcusunun bulunduğunu belirten Cihangiroğlu, Bağlum Spor Kulübü’nde 2 bin 500 lisanslı sporcunun yer aldığını aktardı. Ayrıca yeni kurulan Keçiören Belediyesi Spor Kulübü’nün güreş takımının Türkiye şampiyonu olduğunu ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. İşitme engelliler ve özel gereksinimli sporculara yönelik de desteklerin sürdüğünü belirten Cihangiroğlu, "Kimseyi ayırmadan, başkanımızın ve devletimizin destekleriyle gençlere fırsatlar sunuyor, spora yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kafalar ekibi Ankara'ya geldi: Tepkiler çığ gibi büyüdü! Kafalar ekibi Ankara'ya geldi: Tepkiler çığ gibi büyüdü!

"KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NİN SPORDA BİR NUMARA OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ"

Yapılan araştırmalara göre Keçiören’in ilçeler arasında spor alanında bir numara olduğunu ifade eden Cihangiroğlu, "Bu heyecanla biz de 'Keçiören sporun kalbidir' diyoruz. Geçen sene Cumhuriyet tarihinin en büyük Karakucak güreşini Keçiören’de gerçekleştirdik. Bu tarihte bir ilk oldu. Yaptığımız diğer faaliyetlerle birlikte medyada da yapılan araştırmalarda Keçiören Belediyesi’nin sporda bir numara olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Muhabir: KÜBRA AÇIKGÖZ