Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda Denetim Ekipleri tarafından Kayseri Melikgazi’de denetimler gerçekleştirildi. Yapılan incelemeler sonucunda bir ahırın içinde bulunan soğuk hava deposunda yaklaşık 1,5 ton mühürsüz ve uygunsuz et ele geçirildi. Bakanlıktan konu üzerine yapılan açıklamada etlerin imha edildiği duyuruldu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kayseri Melikgazi’de Gıda Denetim ekiplerinin yaptığı denetimler sonucunda, bir ahırın içinde bulunan soğuk hava deposunda yaklaşık 1,5 ton mühürsüz ve uygunsuz et tespit edilerek imha edildiği belirtildi.
Açıklamada, "Halk sağlığını tehdit eden bu durumla ilgili işletmeye idari para cezası uygulanmış, ayrıca adli işlem başlatılarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini teminat altına almak adına denetimlerimiz, sıfır tolerans ilkesiyle aralıksız devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.