Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından alınan bazı kararlar 14 Mayıs 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Kararlarda adli yargı teşkilatına yönelik önemli düzenlemelere yer verildi.

BÖLGE DERECESİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLDİ

Karara göre, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin coğrafi konumu, ekonomik koşulları, sağlık ve sosyal imkanları ile kültürel durumu ve ulaşım ağı göz önünde bulundurularak mevcut bölge derecesi yeniden değerlendirildi. Bu kapsamda, daha önce 4. bölge derecesinde yer alan Bismil Adliyesi, 3. bölge derecesine yükseltildi.

Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı Kargu’ya yurt dışından yoğun talep Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı Kargu’ya yurt dışından yoğun talep

Alınan bazı değişikliklerle beraber "Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi, ulaşım imkanları göz önünde bulundurularak Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargı alanından çıkarıldı ve Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargı çevresine dahil edildi."

Öte yandan Kastamonu’ya bağlı Cide ve Şenpazar ilçeleri de İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargı çevresinden çıkartılarak, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargı alanına bağlandı. Bu değişiklikte de il merkezine ulaşım imkanı belirleyici unsur olarak öne çıktı.

Kaynak: İHA