Bakan Yumaklı'dan açıklama: Yangın kontrol altına alındı
Bakan Yumaklı'dan açıklama: Yangın kontrol altına alındı
İçeriği Görüntüle

Gençlik ve Spor Bakanlığı, farklı spor dallarında eğitim verecek Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nı hizmete açtı. Yüzme, basketbol, atletizm ve geleneksel sporlar gibi çeşitli branşlarda düzenlenecek eğitimlerle, çocuklar ve gençlerin fiziksel gelişimi desteklenirken, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımı da artırılacak.

GENÇ SPORCULARIN BAŞARILARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Taha Akgül Spor Kompleksi’nde düzenlenen açılış programına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile çok sayıda genç katıldı. Dünya şampiyonu güreşçi ve Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, gençlerin farklı branşlarda önemli potansiyeller taşıdığını belirtti.

"AMACIMIZ EN İYİ KOŞULLARI SAĞLAMAK"

Yerlikaya, "Bugün faaliyete geçen bu okullardan olimpiyat şampiyonları çıkmasını temenni ediyoruz. Salonlar, antrenörler ve yöneticiler hazır ancak sahada yetenekli sporculara ihtiyacımız var. Sezon başladı, gençlerimiz salonları doldurmalı ve spora başlamalı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın destekleriyle salonlarımızı gerekli ekipmanlarla donattık. Amacımız, spor yaparken en iyi koşulları sağlamaktır. 2032 ve 2036 olimpiyatlarında farklı branşlarda ülkemizi temsil edecek şampiyonlar yetiştireceğiz. Hepinize başarılar dilerim" dedi.

Program, gençlerin cimnastik, güreş ve zeybek gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: İHA