CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan ve tutuklanmasının ardından görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversite diplomasının iptaline karşı dava açtı.

Ekrem İmamoğlu, diplomasının iptaline ilişkin karara karşı dava açıldığını şu sözlerle paylaştı:

"6 Mayıs 2019’da İstanbul seçimlerini iptal ederek milletin iradesini yok sayanlar, aynı hukuksuzluğu 35 yıllık diplomamı iptal ederek sürdürme gayretindedir.

İstanbul'da deprem oldu! Çevre illerden de hissedildi
İstanbul'da deprem oldu! Çevre illerden de hissedildi
İçeriği Görüntüle

İstanbul’da iradesine sahip çıkıp iktidara sandıkta dersini veren bu aziz millet, bugün de diploma kumpasını kuranlara tarih ve hukuk önünde hesap soracaktır.

Avukatlarım, bu hukuksuzluğa karşı milletin hafızasında önemli bir yeri olan 6 Mayıs’ın anlamını bilerek, bu günün yıldönümünde İstanbul İdare Mahkemesi’nde davamızı açtılar.

Tüm vatandaşlarımızı hak, hukuk ve adalet mücadelemize destek olmaya çağırıyorum. Bu mücadele hukukun ve demokrasinin mücadelesidir. Asla şüphe duymayın, mutlaka milletçe kazanacağız."

Imamoğlu Dava

Kaynak: HABER MERKEZİ