28 Ocak'tan bu yana süren bu hareketlilikte, son olarak AFAD, Ege Denizi'nde 4.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi.

EGE'DE PEŞ PEŞE DEPREM SÜRÜYOR 

Deprem, 7.0 km derinlikte ve Muğla'nın Bodrum ilçesinin 147.61 km açıklarında kaydedildi. Depremin hemen ardından, aynı bölgede 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha gerçekleşti.

Yunanistan'ın Santorini Adası çevresinde art arda yaşanan bu büyük depremler, bölgedeki endişeleri artırmış durumda. 7,5 ve 7,7 büyüklüğündeki olası depremlerin tsunami tehlikesi yaratma ihtimali, halk arasında büyük bir kaygıya yol açıyor.

Ege Denizi'nde Sabah Saatlerinde Peş Peşe Depremler!

Bakan Uraloğlu: "Kanal İstanbul'u kesinlikle yapacağız" Bakan Uraloğlu: "Kanal İstanbul'u kesinlikle yapacağız"

EN BÜYÜK SARSINTI 5.2 KAYDEDİLDİ 

AFAD verilerine göre, 7 Şubat 2025 itibarıyla bölgede 3 büyüklüğünden büyük olan deprem sayısı 761'e ulaştı ve şimdiye kadar kaydedilen en büyük sarsıntı 5.2 büyüklüğündeydi.

Kandilli Rasathanesi ise, 1-6 Şubat 2025 tarihleri arasında 4 ve üzeri büyüklükte 100'ün üzerinde deprem kaydettiğini duyurdu. Bu durum, bölgedeki deprem

Kaynak: Haber Merkezi