Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, gündemdeki orman yangınları, Rusya-Ukrayna görüşmeleri ve savunma sanayiiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'ın imzasıyla 78 General ve Albayın görev yeri değişti
Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'ın imzasıyla 78 General ve Albayın görev yeri değişti
İçeriği Görüntüle

YANGINLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Orman yangınlarına ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük, Safranbolu, Antalya Gazipaşa, Uşak ve Sivaslı bölgelerinde yangınların halen devam ettiğini belirtti. Yangın söndürme çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Erdoğan, “27 uçak ve 105 helikopter yangınlara müdahale ediyor. 6 bin kara aracı ve 25 bin personel görev başında. Ne yazık ki şehitlerimiz var. Ateş çemberi içinde kalan kahramanlar bu çemberden sıyrılamadı” dedi.

“PUTİN VE TRUMP’LA GÖRÜŞEBİLİRİM”

Dış politikaya da değinen Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen Rusya-Ukrayna görüşmelerine dikkat çekti. “Son buluşma Çırağan’da yapıldı. Görüşmeleri Dışişleri Bakanım yürüttü. Rus ve Ukrayna heyetleri de burada bir araya geldi” diyen Erdoğan, bu hafta içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme ihtimalinin olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Liderleri İstanbul’da buluşturma gayretindeyiz" dedi.

SAVUNMA SANAYİİNDE BÜYÜK YÜKSELİŞ

Savunma sanayii fuarı IDEF’e de değinen Erdoğan, Türkiye’nin bu alanda geldiği noktaya vurgu yaptı. IDEF’in artık dünyada farklı bir konuma yerleştiğini söyleyen Erdoğan, “Ciddi manada siparişler almaya başladık. Savunma sanayiindeki arkadaşlarımız her türlü fedakarlığı yapıyor. Şu anda 80 milyar dolar gibi bir potansiyele ulaşmış durumdayız” diye konuştu.

Kaynak: EKONOMİM