Uzun yıllar boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma metinlerini hazırlayan aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

58 yaşında hayatını kaybeden ve üç çocuk babası olan Kılıç için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve birçok siyasi isim katıldı.

A W537536 02

Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada Kılıç’ı “güçlü bir kalem ve fikir adamı” olarak tanımladı. Erdoğan, “Hamdi kardeşimiz ağır bir hastalıkla imtihan oldu ama işine olan bağlılığını hiç bırakmadı. Rahatsızlığı döneminde dahi görevini aksattığına şahit olmadım” ifadelerini kullandı.

Cenaze namazının ardından Kılıç’ın naaşı Gölbaşı Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.

Kaynak: İHA