CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, sosyal medyada yeniden alevlenen diploma tartışmalarına dikkat çeken bir çıkışla dahil oldu. Kendisi hakkında geçmişte ortaya atılan iddiaların yeniden dolaşıma girdiğini belirten Akdoğan, “Diplomam kapı gibidir. İftira atmak isteyene farketmez biliyorum ama yine de söyleyeyim” dedi.
Resmi X hesabından bir açıklama paylaşan Akdoğan, daha önce hakkında “üniversiteden atıldı” şeklinde haberler yapıldığını hatırlatarak, bu tür iddiaların siyasi karalama amacı taşıdığını savundu. Akdoğan, “Ben iki üniversiteyi de sınavla kazandım. Avukat olduktan sonra bile iftiralar bitmedi” dedi.
Özellikle son dönemde siyasetteki bazı isimlerin diplomalarıyla ilgili tartışmaların arttığına işaret eden Akdoğan, “Bu fırsat oldu. 2002’den bugüne kadar görev yapan tüm milletvekillerinin diplomaları tek tek incelensin” çağrısında bulundu.
Geçen hafta öğrenci dekanım olan hocamdan üniversite diplomamın, ikinci üniversiteye nasıl geldiğimin kurcalandığını duymuştum.
— Umut Akdoğan (@AKDOGANumut) August 4, 2025
Bu #diplomaskandalı fırsat oldu.
Ben dahil herkesin 2002’den bugüne milletvekili olan herkesin diploması incelensin.
İnceldiği yerden kopmasın mı?… pic.twitter.com/fcHceypad3