Ünlü oyuncu Ozan Güven, eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’u darp ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada aldığı 2 yıl 3 ay hapis cezasının ardından ilk kez konuştu. Mahkeme sürecinde sessizliğini koruyan Güven, geçtiğimiz saatlerde düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
2020 yılında yaşadıkları ilişki sırasında Bulutsuz’u darp ettiği iddiasıyla gündeme gelen Güven, uzun süredir devam eden dava sürecinin sonunda “kasten yaralama” suçundan hapis cezası almış, “cebir, tehdit veya hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “hakaret” suçlarından ise beraat etmişti. Oy birliğiyle alınan kararın ardından dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20’nci Ceza Dairesi tarafından onanmış ve hüküm kesinleşmişti.

45 GÜN CEZAEVİNDE KALACAK
Kararın ardından oyuncunun, denetimli serbestlik süresi dışında kalan 45 günlük hapis cezasını açık cezaevinde geçireceği açıklanmıştı.
Bu süreçte sessiz kalan Güven, sonunda kamuoyu karşısına çıkarak yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan ünlü oyuncu, kadınlara seslenerek şu ifadeleri kullandı:
“İfadesinde şunu söylüyor. Saatlerce şiddet gördüm diyor ya, bir kadını alıyorsunuz üzerine çıkıyorsunuz. Saatlerce şiddet uyguluyorsunuz. Bir kadının ne kadar canı olabilir. Yetmiyor, o kadını tutuyorsunuz saçlarından duvara vuruyorsunuz. Bu da yetmiyor merdivenlerden atıyorsunuz bayılıyor, üzerine su döküyor ayıltıp devam ediyorsunuz. Ve kadın evden çıkamıyor.
“BİR TEK SENDEN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM”
Bunu yapan adamın ne korunmaya ne kollanmaya ne de yüzüne bakılacak bir mahluktur. Kim bunun karşısında olabilir. Kapılar kapalıydı diyor, kapılar açıktı.
Ben iddia ettiği hiçbir şeyi yapmadım. Ben bir kadını dövmedim, bir kadına işkence yapmadım. Gözüne ne oldu bilmiyorum, sabun da kaçsa olabilir, bilmiyorum ben yapmadım. Ben bir kadını dövmedim. Bir kadını sevdim, onunla birlikte olmak istedim.
Tanıdığım, tanımadığım, beni seven, bana inanan herhangi bir kadının içine azıcık bile bir şüphe düşürdüysem onların hepsinden tek tek özür dilerim. Ama bir tek senden özür dilemeyeceğim, çünkü ben sana bir şey yapmadım. Bana açılan 6 suçun 5'inden beraat ettim, aklandım. Bir kadına tokat atarsanız kırılır, çıkığı olur.”




