Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde milyonlarca yıl öncesine ait ağaç kalıntılarıyla dikkat çeken Fosil Orman Alanı, Belediye Başkanı Adem Ceylan’ın girişimleriyle turizme kazandırılmaya hazırlanıyor.
Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Kağan ve İlçe Kaymakamı Soner Erol ile birlikte alanda incelemelerde bulunarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fosil Orman’ın hem kültürel hem de ekonomik açıdan ilçeye değer katacağını vurgulayan Ceylan, alanın en kısa sürede turizme kazandırılacağını belirtti.
SAHA İNCELEMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Başkan Ceylan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Fosil Orman Alanı’nın turizme kazandırılması için gerekli saha incelemelerini gerçekleştirdik. Ümit ediyorum ki kısa süre içerisinde bu eşsiz doğal mirası ilçemiz turizmine kazandırmış olacağız”
Çamlıdere’nin doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ceylan, Fosil Ormanı’nın da bu potansiyeli güçlendirecek projeler arasında yer aldığını kaydetti.
İlçemiz sınırları içerisinde bulunan, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Fosil Orman Alanının İlçe Turizmine kazandırmak için Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Yusuf KAĞAN ve İlçe Kaymakamımız Sn. Soner EROL ile birlikte Fosil Ormanı Alanında gerekli saha… pic.twitter.com/CdeD3O5wF9
— Adem CEYLAN (@AdemC06) August 21, 2025