Geçtiğimiz hafta 7 milyon 995 bin 970 olan yolcu sayısı, bu hafta 9 milyon 118 bin 382’e ulaştı. Şehir içi ulaşımda toplu taşımayı tercih eden Ankaralılar, özellikle EGO otobüsleri ve raylı sistem hatlarına yoğun ilgi gösterdi.

EGO otobüsleri, 26 Mayıs-1 Haziran haftasında toplam 65 bin 53 sefer gerçekleştirdi. Bu seferlerde 5 milyon 622 bin 420 yolcu taşındı. Sabah ve akşam saatlerinde artan yoğunluk, otobüs hatlarının kent içi ulaşımda ne kadar önemli bir rol oynadığını bir kez daha ortaya koydu.

EN YOĞUN HAT M2-M1-M3 HATTI OLDU

Raylı sistemler de başkentlilerden yoğun ilgi gördü. Metro ve Ankaray hatlarında toplam 5 bin 10 sefer düzenlenirken, bu seferlerde 3 milyon 495 bin 962 yolcu taşındı.

En çok tercih edilen hat ise Çayyolu (M2) - Batıkent (M1) - Sincan (M3) metrosu oldu. Bu hatta 2.227 seferle 2 milyon 365 bin 43 yolcu taşındı. Hat, kentin farklı bölgeleri arasında güçlü bir ulaşım ağı oluşturmayı sürdürüyor.

Başkentte muhtarlık kavgası can almıştı: Abi-kardeş toprağa verildi
Başkentte muhtarlık kavgası can almıştı: Abi-kardeş toprağa verildi
İçeriği Görüntüle

Diğer raylı sistem verileri şu şekilde:

Keçiören (M4) Hattı: 1.502 sefer, 315 bin 880 yolcu

Ankaray Hattı: 1.281 sefer, 815 bin 39 yolcu

Toplu taşıma kullanımındaki bu artış, Ankara’da sürdürülebilir ve ekonomik ulaşım çözümlerine olan ilgiyi de gözler önüne serdi.

Muhabir: BÜŞRA ÇİNKAYA DOĞAN