Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam eden ve kontrol altına alınan orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı.
Bakan Yumaklı, "Bursa Karabük ve Kahramanmaraş'taki yangınlar devam ediyor. Bursa'da Orhaneli ve Kestel ilçelerinde iki ayrı yangın çıkmıştı. Gün içerisindeki aşırı rüzgar yeniden alevlenmelere sebep oldu" ifadelerini kullandı ve şu bilgileri aktardı:
#CANLI 📡
— T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı (@TCTarim) July 27, 2025
Bakanımız Sayın @ibrahimyumakli, orman yangınlarındaki son duruma ilişkin basın açıklaması gerçekleştiriyor.
📍 Bursa https://t.co/T3gBpeK0qR
"3 ilimizde 4 yangın var. Bursa'da devam eden iki yangın ile Karabük ve Kahramanmaraş'taki yangınlar devam ediyor. Orhaneli'nde aşırı rüzgar oldu ve yeniden alevler yükseldi. Kestel yangınında her geçen dakika daha iyiye gidiyoruz.
BURSA’DA 3 BİN 515 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Bursa'da 3 bin 515 vatandaşımız tahliye edildi. Büyüme potansiyeli olan yangınlardı. Havanın çok aşırı sıcak olması sebebiyle yeniden alevlerin yaşanması sebebiyle soğutma çalışmaları bitine kadar tam kontrol sağlandı diye aktarmıyoruz bilgiyi.
Bursa, Karabük ve Kahramanmaraş'taki yangınlar devam ediyor. Bursa'da Orhaneli ve Kestel ilçelerinde iki ayrı yangın çıkmıştı. Gün içerisindeki aşırı rüzgar yeniden alevlenmelere sebep oldu.
Karabük'teki coğrafi şartlar ekiplerimizin müdahalesini zorlaştırıyor.
Kahramanmaraş'taki yangının enerjisini düşürdük. Hava araçlarıyla ulaşabildiğimiz tüm alanlara ulaşacağız. Tedbiri elden bırakmayacağız. Orman yangınlarına sebep olmana vatana kurşun sıkmaktan farkı yok. Bu mücadeleye saygı duymayanlar var. Çeşitli dezenformasyonlar ile yapılanları farklı anlatanlar var. Onlarla mücadele ederek vaktimizi kaybetmek istemiyoruz. Doğru bilgileri biz buradan kamuoyuna aktarıyoruz, aktarmaya devam edeceğiz.
“HER ŞEY TELAFİ EDİLİR AMA GİDEN CANLAR GERİ GELMEZ”
Türkiye ağaçlandırmada Avrupa lideri. Yanan alanlar mutlaka sene sonuna kadar tohumla ve fidanla buluşturulur. Yanan alanlarda Anayasa gereği ağaçlandırma dışında bir tasarrufta bulunmak mümkün değil.
Her şey düzelir telafi edilir ama giden canlar geri gelmez. Bu uğurda canını ortaya koyan ve hayatını kaybeden kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına tekrardan başsağlığı diliyorum."