İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-22 Mayıs tarihleri arasında yapılan trafik denetimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından bu tarihler arasında toplam 3 milyon 617 bin 99 araç kontrol edildi. Denetimler sonucunda çeşitli ihlaller tespit edilerek 534 bin 508 araç ve sürücüye işlem yapıldı.
YOĞUN TRAFİK DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Özellikle mevzuata aykırı şekilde ışıklı veya sesli uyarı cihazı (çakar) kullanan 39 sürücüye işlem uygulandı. Ayrıca, hız sınırını aşan sürücü sayısı 162 bin 726 olarak kayıtlara geçti. Periyodik araç muayenesini yaptırmayan 27 bin 725, emniyet kemeri takmayan 28 bin 892 kişi tespit edildi.
Sürücü belgesi olmadan araç kullanan 17 bin 93 sürücüye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 434 araca da cezai işlem uygulandı. Bu ihlallerle birlikte toplam 534 bin 508 sürücü veya araca cezai işlem yapıldığı belirtildi.
KASK TAKMAYAN CEZALAR ARTIYOR
Kask takmayam motosiklet sürücülerine yönelik cezalar da artıyor. 1 Ocak - 21 Mayıs tarihleri arasında kask takmayan motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsü ile yolcularına toplam 475 bin 976 ceza kesildi.
Bakan Yerlikaya, kask kullanımının trafik kazalarında hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:
“Motosiklet sürücüleri ve yolcularının koruyucu kask kullanması, ölüm ve yaralanmalı kazalarda can kaybı ile yaralanma riskini önemli ölçüde azaltmaktadır. Ancak sadece kask takmak yeterli değil, kaskın doğru şekilde ve kilitlenmiş olarak kullanılması hayati öneme sahiptir. Kask bir ekipmandan öte, bir hayat kurtarıcıdır. Sevdikleriniz sizi bekliyor, lütfen kask takmayı ihmal etmeyelim"