Ankara’da, ambulansa yol vermeyen düğün konvoyu sosyal medyada büyük tepki topladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

49 BİN 810 TL PARA CEZASI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, AŞTİ istikametinde seyreden bir ambulansa yol vermeyen düğün konvoyundaki araç sürücülerinin tespit edildiğini belirtti. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, U.G., B.S., B.K. ve B.T.S. isimli sürücülere toplam 49.810 TL para cezası uygulandı.

Ayrıca, U.G., B.K. ve B.T.S. hakkında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” suçundan adli işlem başlatıldı. Bu şahıslar Çankaya Şehit Mustafa Düzgün Polis Merkezi’ne sevk edilirken, 3 araç da trafikten men edilerek otoparka çekildi.

YENİ YASA YOLDA! CEZALAR KATLANIYOR

Bakan Yerlikaya, benzer olayların yaşanmaması için 36 maddelik bir kanun değişikliği teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduklarını açıkladı. Yeni düzenleme ile asker uğurlama ve düğün gibi etkinlikler nedeniyle köprü, tünel, viyadük ve otoyolları kapatarak trafiği engelleyen sürücülere 180.000 TL para cezası kesileceği belirtiliyor. Ayrıca, bu sürücülerin ehliyetleri 120 gün süreyle geri alınacak ve araçları da aynı süreyle trafikten men edilecek.

Bakan Işıkhan: "95 ilacı daha geri ödeme listesine aldık" Bakan Işıkhan: "95 ilacı daha geri ödeme listesine aldık"

Bakan Yerlikaya, açıklamasının sonunda, ambulansların hayat kurtardığını hatırlatarak, “Bugün yol vermediğimiz ambulans, yarın bizi ya da çok sevdiğimiz birini hastaneye yetiştirmeye çalışabilir” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi