O ülkede yollar kilitlendi
O ülkede yollar kilitlendi
İçeriği Görüntüle

İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle, savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan on binlerce Filistinli Gazze şehrine geri dönmeye başladı. Yollarda uzun araç kuyrukları ve sevinç gösterileri yaşandı.

“HAYAT ÇOK ZORDU”

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi’nde yaşayan halk, hem büyük bir yıkım hem de ağır insani kayıplar yaşadı. Gazze’nin Tel el-Hawa Mahallesi’ndeki evini terk etmek zorunda kalan Abdülkerim El-Hadi, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Deir el-Balah’a yerleşmek zorunda kaldım. İki kez evimi geride bırakarak kaçmak zorunda kaldım. Yerimi değiştirirken çok büyük acılar çektim, hayat çok zordu. İnsan için kendi evinden daha iyi bir yer yok. Ne kadar uzağa giderseniz gidin, eviniz yüreğinizdeki en değerli yer olarak kalıyor. Sürünerek girmemiz gerekse bile evimize geri döneceğiz. Evimin halini bilmiyorum, umarım yıkılmamıştır. Bu savaşın sonsuza kadar bitmiş olmasını ve halkımızın güvende kalmasını diliyorum.”

Kaynak: İHA