Nobel Barış Ödülü’nün ABD Başkanı Donald Trump yerine Venezuelalı muhalefet lideri Maria Corina Machado’ya verilmesine Beyaz Saray tepki gösterdi.
Beyaz Saray İletişim Direktörü Steven Cheung, Komite’nin kararını “barıştan çok siyaseti öncelemek” olarak nitelendirdi.
TEPKİ GÖSTERİLDİ
Cheung, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başkan Trump barış anlaşmaları yapmaya, savaşları sona erdirmeye ve hayat kurtarmaya devam edecek. O insancıl bir yüreğe sahip ve onun gibi iradesiyle dağları yerinden oynatabilecek kimse asla olmayacak. Nobel Komitesi, barıştan çok siyaseti ön planda tuttuklarını kanıtladı.” ifadelerini kullandı.
Trump’ın Nobel Barış Ödülü’ne yönelik isteği uzun süredir biliniyordu. Eski başkan, ikinci döneminin başında sona eren adaylık sürecinde, “7 savaşı bitirdiğini” öne sürerek ödülün kendisine verilmesi gerektiğini savunmuştu.