Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya platformları üzerinden tuzak kurarak erkekleri dolandırdığı belirlenen bir suç örgütüne operasyon düzenledi.
KADIN PROFİLLERİYLE TUZAĞA DÜŞÜRDÜLER
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin sosyal medya ve tanışma uygulamaları üzerinden iletişime geçtikleri erkekleri kendi kontrol ettikleri eğlence mekanlarına yönlendirdikleri ve burada yüksek tutarlı hesaplar çıkartarak mağdurlardan zorla para aldıkları ortaya çıktı.
Şüphelilerin, sahte kadın profilleri üzerinden Tinder ve Happn gibi uygulamalarla kurbanlarla irtibata geçtikleri ve önceden belirledikleri alkollü işletmelere yönlendirdikleri belirlendi. Mağdurlar, buluşma bahanesiyle çağrıldıktan sonra bu mekanlarda yüksek bedelli adisyonlarla karşı karşıya kaldı. Ödeme yapmayı reddedenlere karşı ise tehdit, baskı ve zaman zaman fiziksel şiddet uygulandığı, bu yöntemle nakit para, kredi kartı veya banka transferi yoluyla tahsilat yapıldığı tespit edildi. Dolandırıcılık sonrası mağdurlar, sosyal medya hesaplarından engellendi.
OPERASYONDA 18 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma kapsamında çetenin görev paylaşımına dayalı şekilde çalıştığı da ortaya çıkarıldı. "Yazıcı" adı verilen kişiler internetten mağdurlarla iletişime geçerken, kadın rolündeki kişiler buluşmaları ayarladı. Mekan içindeyse garson, güvenlik ve işletmeci kılığına giren örgüt üyeleri adisyonları düzenleyerek tehditle ödeme aldılar. Elde edilen gelir, çete üyeleri arasında paylaştırıldı.
Yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde 19 farklı olay belgelendi. Operasyon sonucunda 18 şüpheli gözaltına alınırken, 8 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.