İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda 53 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu 19 ilde Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, örgüt içerisinde aktif görev aldığı belirlenen kişiler hedef alındı.
53 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Soruşturmalar kapsamında şüphelilerin, örgüt mensuplarıyla ankesörlü telefonlar aracılığıyla haberleştikleri, sözde yardım kuruluşları üzerinden finans sağladıkları ve sosyal medyada propaganda yaptıkları tespit edildi.
Yakalanan 53 şüpheliden 40’ı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer zanlıların adli işlemleri sürüyor. Operasyonlarda ayrıca çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal de ele geçirildi.