ABB ve MAYA Genç Düşünce Platformu iş birliğiyle hayata geçirilen "Ankara Belediye Meclis Simülasyonu", gençlerin karar alma mekanizmalarını yakından tanımasına ve demokratik süreçlere katılım bilinci kazanmasına önemli katkı sağlıyor. Türkiye'nin farklı üniversitelerinden bir araya gelen 150 öğrenci, dört gün boyunca ABB Meclis Salonu'nda adeta gerçek bir meclis deneyimi yaşadı.
Simülasyonun açılışında dikkat çekici bir an yaşandı. ABB Meclis Başkan Vekili Ertan Işık, Meclis Başkanlığı görevini sembolik olarak dört günlüğüne MAYA Genç Düşünce Platformu Üniversiteler Komisyon Başkanı Harun Reşit Öcal'a devretti. Programa ABB Başkanvekili Faruk Köylüoğlu ve MAYA Genç Düşünce Platformu Genel Başkanı Av. Mustafa Uzunçakmak da katılım sağladı.
ANKARA İÇİN ÇALIŞTILAR
Etkinliğin ilk gününde siyasi parti gruplarına ayrılan öğrenciler, kendi partilerinin görüşleri doğrultusunda meclis çalışmalarına başladı. Oluşturulan komisyonlarda Ankara'nın ulaşımından çevre sorunlarına, sosyal hizmetlerden kent estetiğine kadar birçok farklı konu başlığı altında sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm önerileri içeren önergeler hazırlandı. Komisyon çalışmalarının ardından önergeler Meclis divanına sunularak oylamaya tabi tutuldu.
Simülasyon kapsamında parti genel başkanları, başkanvekilleri ve grup sözcüleri seçilerek meclis işleyişi tüm detaylarıyla deneyimlendi. Parti genel başkanları Genel Kurul'da yaptıkları konuşmalarda kendi parti politikaları doğrultusunda Ankara'ya dair vizyonlarını ortaya koydu.
ABB'DEN GENÇLERE TAM DESTE
ABB Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, simülasyonun açılışında yaptığı konuşmada, "Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği gençlere Başkanımız Mansur Yavaş ve vekili Ertan Işık Meclis’i birkaç günlüğüne emanet ediyor. Ortak akıl ile Ankara’mız için neler yapılabileceğine dönük kafa yoracaksınız. Bunu bir görev bilip burada bulunmanız çok kıymetli" diyerek gençlerin katılımının önemine vurgu yaptı.
ABB Meclis Başkanvekili Ertan Işık ise yaptığı konuşmada, gençlerin Ankara'nın sorunlarına duyarlılık göstererek gönüllü olarak bu çalışmalara katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu topluluğun Ankara ve memleket meselelerini kendine dert edinmiş istisnai bir topluluk olduğunu belirten Işık, gençleri inisiyatif aldıkları için tebrik etti.
MAYA Genç Düşünce Platformu Genel Başkanı Av. Mustafa Uzunçakmak da katılımcı demokrasinin önemine değinerek, "Sayın Mansur Yavaş’ın gençliğe ve gençlerin düşüncelerine ne kadar kıymet verdiğini bildiğimiz için arkadaşlarımızla toplandık. Belediye Meclisi’nde Ankara’ya bir şeyler katmak için çalışmalar yapmak için buradayız" şeklinde konuştu.