Anadolu Kırsal Kalkınma ve İklim Değişikliği Derneği (AKKİDD) Yürütme Kurulu, kırsal turizm ve tarımsal üretime yönelik projeleri yerinde değerlendirmek amacıyla Güdül ve Beypazarı ilçelerinde bir dizi ziyarette bulundu.

Samsun Yolu–Ulus istikametinde trafik akışı durdurulacak!
Samsun Yolu–Ulus istikametinde trafik akışı durdurulacak!
İçeriği Görüntüle

TEKKE DAĞI TABİAT PARKI'NDA KIRSAL TURİZM PROJELERİ İNCELENDİ

Heyet, derneğin paydaşlarından Araf Şirketler Grubu’nun Başkanı ve proje uzmanlarıyla birlikte, Güdül Belediye Eski Başkanı ve aynı zamanda AKKİDD Yüksek İstişare Kurulu üyesi Muzaffer Bey ile ortağı Mehmet Bey tarafından işletilen Tekke Dağı Tabiat Parkı’nda ağırlandı. Tabiat parkında gerçekleştirilmesi planlanan kırsal turizm projeleri hakkında saha incelemeleri yapılarak projelerin bölge ekonomisine katkısı değerlendirildi.

Kırsal Kalkınma İçin Yeni Projeler Yerinde İncelendi (2)

BEYPAZARI'NDA TARIM VE ÜRETİM ALTYAPISI YERİNDE GÖRÜLDÜ

Programın ikinci durağında ise Beypazarı’na geçildi. AKKİDD heyeti, Beypazarı Bostancılar Odası Başkanı ve aynı zamanda Akkider Başkan Yardımcısı Ahmet Gencer ile birlikte, odanın soğuk hava deposu ve fide üretimi amacıyla planladığı sera projesinin yapılacağı alanda teknik incelemelerde bulundu.

Kırsal Kalkınma İçin Yeni Projeler Yerinde İncelendi (3)

KATMA DEĞERİ YÜKSEK PROJELER ÖNE ÇIKTI

Yapılan ziyaretlerde, Ankara ve çevre kırsal bölgelerin sürdürülebilir kalkınması ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, katma değeri yüksek projelerin önemine dikkat çekildi. AKKİDD yetkilileri, tarım ve turizm temelli bu projelerin, kırsal istihdamı artıracağı ve yerel ekonomiyi canlandıracağı yönündeki inançlarını dile getirdi.

Muhabir: ZEYNEP ÇİÇEK PAMUK