Corendon Airlines kimin? Corendon hangi ülkenin, Türk markası mı, sahibi kim? Corendon Airlines kimin? Corendon hangi ülkenin, Türk markası mı, sahibi kim?

Son günlerde google arama motorlarında Abdullah Rabani hakkında merak edilenler araştırılmakta. Vatandaşlar tarafından merak edilen isim hakkındaki detayları haberimizde bulabilirsiniz. Peki, Abdullah Rabbani kimdir aslen nereli? Abdullah Rabbani kaç yaşında ne iş yapıyor? gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte yanıtlar... 

Abdullah Rabbani kimdir aslen nereli?

Ruhban okullarında eğitim gören ve "Çok iyi bir Hıristiyan eğitimi aldım" diyen Yeni Zelandalı Abdullah Rabbani, papazlık yolundan genetik mühendisliğe geçiş yaparak hayatında büyük bir değişim yaşadı. Genetik mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra 2 yıl boyunca dünyadaki farklı dinleri araştırdı ve sonunda 1995 yılında Müslüman oldu. İslam'ı seçmesinin ardından adını Rokcan Barny'den Abdullah Rabbani olarak değiştiren ve ülkede bulunan tek camiye gitmek için her hafta sonu 650 kilometre yol kat eden Rabbani, bu süreçte camide kalarak İslam'ın yaşantısını öğrendi. 1997 yılında ise sadece kendisi ve kardeşi hacca gitti.

Abdullah Rabbani

Abdullah Rabbani kaç yaşında ne iş yapıyor?

Hacdan sonra Yeni Zelanda'ya dönmeyen Rabbani, 141 ülke gezip dolaşarak Türkiye'ye geldi ve burada kalmaya karar verdi. Türkiye'yi dünyada yaşanacak en güzel ülke olarak gören Rabbani, Türkiye'yi artık vatanı olarak kabul ediyor ve burada yaşamaktan mutluluk duyuyor. 2007 yılında Türk vatandaşı Seriye Rabbani ile evlenen Abdullah Rabbani, Balıkesir'in Dutluca Köyü'nde yaşamaya başladı. Eşi Abdullah Kaya'nın TBMM'deki görevine de danışmanlık yapıyor ve uzun yıllardır Türkiye'yi vatanı olarak benimsemiş durumda. Ayrıca Rabbani, Dutluca Köyü'ndeki çocuklara İngilizce eğitimi vererek onların güzel ahlaklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunuyor. 15 Temmuz darbe girişimini Balıkesir'de duyan ve hemen demokrasi nöbetine katılan Rabbani, ardından İstanbul'a geçerek demokrasi nöbetini sürdürdü ve bazı belediye meydanlarında demokrasiyi savunan konuşmalar yaptı. Demokrasinin yanında duran açıklamalarıyla olumlu tepkiler alan Rabbani, demokrasiye olan inancını ve destekleyici tutumunu vurguluyor.